Ilyen már rég volt: A Red Bull a motorral elégedett, a kasztnival nem

Fotó: Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 17: Third placed Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 pulls into parc ferme during the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 17, 2019 in Melbourne, Australia. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YRD9P9C11W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko olyat mondott, amit már nagyon-nagyon régen hallhattunk a csapattól: elégedettek a motorral, a kasztin viszont még jócskán van mit fejleszteni.

Max Verstappen Sebastian Vettelt megelőzve a 3. helyre zárkózott fel az Ausztrál Nagydíj versenyén, és az utolsó körökben támadni kezdte a 2. pozícióban autózó Hamiltont is – ez végül egy hiba miatt nem sikerült számára. Hátránya azonban így is mindössze 1,7 másodperc volt a célba éréskor. 

A Red Bull idén váltott a Honda erőforrásaira, miután a Renault-val csúnya véget ért a kapcsolatuk: a francia gyártóval folyamatos harcban álltak amiatt, mert a motor teljesítményét nyilvánosan kritizálták.

Helmut Marko most elmondta, nagyon örült annak, amit a melbourne-i versenyen látott, viszont az eredmény arra is rávilágított, hogy milyen területen kell fejlődniük. 

„Nagyon-nagyon elégedett vagyok” – mondta a Red Bull szakembere. „Nem volt semmilyen problémánk a motorral az első edzéstől kezdve a verseny végéig.”

„Sok energiát spóroltunk, mert az utolsó három körön támadni akartunk. Sajnos Max kiszélesítette a kanyart, szóval nem tudtunk küzdeni Hamiltonnal.”

„Örülünk, hogy a különbség a Mercedeshez képest nem volt olyan nagy, mint az időmérőn. De tudjuk, hogy még sokat kell dolgoznunk a kasztnin, hogy kihívást jelentsünk az elöl állók számára – akárki legyen is éppen ott.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS