Íme a Force India 2014-es versenyautója! - F1VILÁG.HU

Íme a Force India 2014-es versenyautója!

HIRDETÉS

Alaposan felcsigázta a rajongókat szerda délelőtt a Force India Forma-1-es alakulata, a silverstone-i gárda ugyanis közzétette az első fotót 2014-es versenyautójáról.


Alaposan felcsigázta a rajongókat szerda délelőtt a Force India Forma-1-es alakulata, a silverstone-i gárda ugyanis közzétette az első fotót 2014-es versenyautójáról.

A VJM07-es kódjelet viselő versenygép az idei szabályoknak megfelelően meglehetősen alacsonyra ívelő orrkiképzést kapott, és az autó hátsó része is komoly változásokon esett át, köszönhetően a technikai regulák szigorításának.

A csapat által közzétett egyetlen fotón innovatív megoldásoknak egyelőre nem látjuk nyomát, a különböző technikai részletek azonban a jövő heti jerezi teszten minden bizonnyal nem maradnak majd rejtve a kíváncsi tekintetek elől. Az mindenesetre biztos, hogy az új konstrukció komoly változásokon megy keresztül a szezon első versenyéig.

„Majdhogynem minden elem új tervezés, kezdve az első szárnytól egészen a diffúzorig” – fogalmazott Andrew Green technikai igazgató a Mercedes-motorral hajtott új konstrukcióval kapcsolatban.

„A VJM07-es genetikája persze így is a 2013-as autóban rejlik, viszont kicsit másféleképp kellett ugyanazt az eredményt produkálnunk. Hatalmas munka várt ránk a motorokat érintő, rendkívül összetett változások miatt – ez a legnagyobb változás, mióta 1990-ben elkezdtem dolgozni ebben a sportban.”

„A hűtés jelentette a legnagyobb kihívást, már tavaly nyáron próbáltuk megérteni az új motor hűtési követelményeit, és hogy miképp is optimalizáljuk a kasztniba.”

Nemcsak maga az autó, hanem annak festése is jelentősen megváltozott az idei évre: a fehér szín jelentős része eltűnt, helyét a fekete vette át.

„A VJM07-es lélegzetelállítóan néz ki, az új festés kiválóan tükrözi a Sahara Force India csapatának fejlődését” – mondta Vijay Mallya tulajdonos.

„Mindig is úgy gondoltam, hogy a mi autónk a leginkább szemet gyönyörködtető, de a fekete színnek köszönhetően most valóban meglehetősen vad a megjelenésünk.”

Hirdetés

A csapat idén a Nico Hülkenberg – Sergio Pérez párossal vág neki a bajnokságnak: utóbbi versenyző érkezésének köszönhetően több új támogatóval is gazdagodott a csapat.

„Technikailag és kereskedelmileg is rendkívül mozgalmasan telt a tél számunkra” – folytatta Mallya.

„Amikor megalapítottam a csapatot, az elsődleges célom az volt, hogy felállítsak egy indiai istállót a rajtrácsra, a következő lépés viszont az volt, hogy felépítsünk egy globális brandet.”

„Azt gondolom, ezen ambícióinkat tökéletesen tükrözik azok a partnerek, akikkel dolgozunk, illetve világklasszis versenyzőpárosunk. Határozottan úgy hisszük, hogy van esély arra, hogy 2014-ben történetünk legerősebb idényét produkáljuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!