Friss hírek

Íme a részletek: Így lehetsz ott az F1-es Magyar Nagydíjon

Nyilvánosságra hozta a Forma-1-es Magyar Nagydíjat szervező Hungaroring Sport Zrt., hogy milyen feltételek mellett lehet majd látogatni a nyári versenyhétvégét.

Azt követően, hogy a koronavírus-járvány miatt tavaly csak zárt kapuk mögött lehetett megtartani a hungaroringi viadalt, a szervezők már tavasszal közölték, úgy készülnek, hogy idén már tömött lelátók előtt száguldhat a Forma-1 mezőnye.

Ennek megfelelően természetesen a jegyértékesítés is elindult, és azt is tudni lehetett, hogy a versenyre olyan nézők látogathatnak ki, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

A Hungaroring Sport Zrt. kedden hivatalos weboldalára töltötte fel a részletes látogatási feltételeket.

„A jelenleg érvényes jogszabályok értelmében a 36. Formula 1 Magyar Nagydíjon azon magyar állampolgárok vehetnek részt nézőként, akik koronavírus ellen védettek” – írják.

„Ezt a védettségi igazolvány bemutatásával lehet igazolni (ezen igazolvány felmutatásán felül az érintett személy személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására is kérhető). 18 éven aluli kiskorúak, koronavírus ellen védett személy felügyelete mellett szintén részt vehetnek a rendezvényen nézőként. Kiskorúak esetén a hatodik életévét betöltött személy életkorát személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával lehet igazolni.”

„Nem magyar állampolgárok a nemzetközi megállapodások értelmében a következő országok által kibocsátott védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a rendezvényen: Bahrein, Ciprusi Köztársaság, Cseh Köztársaság, Észak-Macedón Köztársaság, Grúzia, Horvátország, Moldova, Mongólia, Montenegró, Románia, Szerb Köztársaság, Szlovénia, Törökország. Ezen országok listája bővülhet, a legfrissebb információkat ezen az oldalon lehet megnézni (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazas-a-vedettsegi-igazolvannyal).”

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a következő szabályok lépjenek életbe a 2021. évi FORMULA 1 MAGYAR NAGYDÍJ látogatására vonatkozóan: A rendezvényre azon nem magyar állampolgárok is beléphetnek, akik a belépés idején 72 óránál nem régebbi, magyar vagy angol nyelven kiállított, negatív PCR-teszttel rendelkeznek. Ezen személy nem köteles Magyarország területét a belépést követő 72 órán belül elhagyni.”

„Továbbá a rendezvények, a vendéglátó üzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszínek esetében a 2021. évi FORMULA 1 MAGYAR NAGYDÍJRA érkező nem magyar állampolgárra a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni, amennyiben a rendezvényre szóló érvényes, papíralapú vagy elektronikus jegyüket felmutatják.”

„Nem magyar állampolgárok az ország területére a jelenlegi általános szabályozás szerint a következő feltételekkel léphetnek be: érvényes jegye van az eseményre és a határátlépést megelőző 3 napon belül elvégzett PCR-teszt negatív eredményét tartalmazó magyar vagy angol nyelvű okirattal rendelkezik, mely dokumentumokat be kell mutatnia. Belépéskor az érkező személy testhőmérséklet-mérésen eshet át, amelynek köteles alávetni magát. Amennyiben a felsorolt dokumentumokat nem tudja bemutatni, vagy az egészségügyi vizsgálat a fertőzés gyanúját állapítja meg, megtagadható az országba való belépés. Azon személyek, akik ezen feltételekkel lépnek be az országba kötelesek Magyarország területét 72 órán belül elhagyni. Az elfogadott külföldi védettségi igazolvánnyal rendelkezők az igazolvány felmutatásával minden további feltétel nélkül beléphetnek Magyarországra. Az elfogadott védettségi igazolvánnyal nem rendelkező nem magyar állampolgárok a jelenleg hatályos szabályok értelmében a rendezvényre nem léphetnek be, de hangsúlyozzuk, ezek a jelenleg érvényes szabályok, amelyek a rendezvény időpontjáig változhatnak.”

A látogatási feltételek a jogszabályok változása szerint folyamatosan frissülnek, a Hungaroring hivatalos weboldalán lehet tájékozódni azokkal kapcsolatban.

„Külföldről érkező nézők esetében azon nézőknek, akik már rendelkeznek belépőjeggyel vagy most vásárolnak belépőjegyet a FORMULA 1 MAGYAR NAGYDÍJ 2021. évi futamára, de a 2021. július 12-én hatályban lévő – az országba és a rendezvényre történő – belépési feltételeknek (pl. beutazási tilalom a rendezői országba, kiutazási tilalom egy adott országból, haza érkezéskor kötelező karantén stb.), nem tudnak megfelelni a megvásárolt belépőjegyeik ára visszatérítésre kerül.”

„A visszatérítési igényeket 2021. július 16-án 23:59-ig kérjük írásban jelezni a jegyértékesítőnél (a vásárlás helyén), az ezen időpont után beérkező igényeket nem tudjuk elfogadni.”

„A 2021. július 12. után megvásárolt belépőjegyek visszatérítésére csak és kizárólag abban az esetben kerülhet sor, amennyiben újabb kormányrendelet a rendezvény látogatásának feltételeit tovább korlátozza (pl. zártkapus rendezvény, korlátozott nézőszám, stb).”

„Belföldi nézők esetében azon nézőknek, akik már rendelkeznek belépőjeggyel vagy most vásárolnak belépőjegyet a FORMULA 1 MAGYAR NAGYDÍJ 2021. évi futamára, de a 2021. július 12-én hatályban lévő – rendezvényre történő – belépési feltételeknek (védettségi igazolvány hiánya) nem tudnak megfelelni, a megvásárolt belépőjegyeik ára visszatérítésre kerül.”

„A visszatérítési igényeket 2021. július 16-án 23:59-ig kérjük írásban jelezni a jegyértékesítőnél (a vásárlás helyén), az ezen időpont után beérkező igényeket nem tudjuk elfogadni.”

„A 2021. július 12. után megvásárolt belépőjegyek visszatérítésére csak és kizárólag abban az esetben kerülhet sor, amennyiben újabb 2021. július 12. napját követően hatályba lépő hazai és nemzetközi szabályozások az országba lépés feltételeit vagy a rendezvény látogatásának feltételeit tovább korlátozzák (pl. zártkapus rendezvény, korlátozott nézőszám, stb).”

A Forma-1-es Magyar Nagydíjat július 30. és augusztus 1. között tartják majd a mogyoródi versenypályán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!