Friss hírek

Íme az FIA állásfoglalása, szabályos-e a Mercedes

Zöld lámpát kapott a Mercedes arra vonatkozóan, hogy a korábban kérdéses radikális felnit használhassák az F1-es Mexikói Nagydíjon.

Hirdetés
 

A  Mercedes felnijén található lyukak a hőáramlást segítik, és sokan ennek tulajdonítják a előnyüket, amellyel az utóbbi versenyeken felül tudtak kerekedni a Ferrarin. A stewardok még a Japán Nagydíjat követően megerősítették, hogy szabályos az istálló fejlesztése.

Azonban a hírek szerint a Ferrari azt tervezte, óvást nyújt be az Amerikai Nagydíjat követően, szerintük ugyanis a versenybírák rosszul értelmezték a szabályt, így az ügyet nem zárták le.

A csapat szerette volna elkerülni azt, hogy egy esetleges óvás beárnyékolja az ünneplésüket, amennyiben megnyerték volna a bajnoki címet, így Austinban nem használták a szóban forgó felnit.

A Mexikói Nagydíj előtt a Mercedes újra állásfoglalást kért a stewardoktól: a szabály értelmezésére kértek megerősítést, arra, hogy a felnijük szabályos, illetve, hogy szükséges-e bármilyen mértékben változtatniuk rajta.

„Ha a Mercedes a köztük és az FIA technikai részlege közötti levelezésben leírt elemet használja, a stewardok megállapítják, hogy az a szabályoknak megfelel –azokban a pontokban, amelyeket a csapat kérelme érintett” – áll az FIA állásfoglalásában.

A stewardok döntése ellen a Ferrari fellebezhet, így az ügy tovább folytatódhat a mexikói hétvégén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!