Íme az igazság Kubica győzelmi pezsgője kapcsán

Fotó: Alfa Romeo Racing
Robert Kubica champagne, Sauber, Alfa Romeo, Hinwil, 2008
Tiszta vizet öntött a pohárba Robert Kubica 2008-as győzelmi pezsgője kapcsán az Alfa Romeo – a nedű ma is a Sauber hinwili központjában áll kibontatlanul. De ez a pezsgő nem az a pezsgő.

A hinwili istálló egyetlen futamgyőzelmét 2008-ban, Kanadában szerezte meg Kubica révén, amikor a csapat a BMW-vel alkotott partnerséget.

A Sauber svájci központjában az összes pezsgősüveget kihelyezték, összesen 27-et, Kubica győzelmi nedűje azonban máig kibontatlanul áll.

A csapat nemrég némi magyarázattal szolgált ezzel kapcsolatban – és elmesélték azt is, egy legenda is kialakult ennek kapcsán, annak idején ugyanis egy új csapattagnak azt mondták, Kubica egész egyszerűen a győzelem hevében elfelejtette kibontani azt.

Pedig a valóság ezzel szemben az, hogy egészen prózai ok van annak, hogy ezt a bizonyos pezsgőt soha nem bontották ki: az eredeti pezsgősüvegre ugyanis igényt tartott a BMW.

„A Sauber és a BMW is szerette volna megőrizni a mementót, a legédesebb pezsgő üvegjét, melyet valaha kóstoltunk” – írja a csapat.

„Könyörögtünk és könyörögtünk, de ezúttal a palackért vívott csatát a német óriás nyerte. Az eredeti büszkén áll müncheni múzeumukban a mai napig.”

Fotó: BMW

Emiatt pedig a Sauber arra kérte a Forma-1 vezetőségét, készítsenek számukra egy replikát, amit ők is ki tudnak helyezni saját gyárukban.

„A trófeát viszont megtartottuk. Azóta úgy hívjuk: a trófea, amit még csak megszagolni sem engedtünk nekik.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!