Íme az imolai F1-es verseny rajtrácsa! - F1VILÁG.HU

Íme az imolai F1-es verseny rajtrácsa!

HIRDETÉS
Max Verstappen kezdheti meg az élről a 2022. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat negyedik versenyét, az imolai Emilia-Romagna Nagydíjat vasárnap délután. A holland mellől Charles Leclerc rajtolhat.
IMOLA, ITALY - APRIL 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 overtakes Charles Leclerc of Monaco driving (16) the Ferrari F1-75 for the lead during Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 23, 2022 in Imola, Italy. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Olaszországban az idei szezon első sprintfutamos hétvégéjét rendezik, az időmérőt tehát már pénteken megtartották, míg a sprintversenyre szombaton került sort. Bár Charles Leclerc a rajtnál el tudott menni a címvédő Max Verstappen mellett, a Red Bull pilótája végül a hajrában jobb állapotú abroncsainak hála vissza tudta venni a vezetést, és győzött.

Ennek köszönhetően a mai „főversenyt” ő kezdheti meg az élről, mellőle a vb-éllovas Leclerc, míg a második sorból Sergio Perez és Carlos Sainz rajtolnak.

A Mercedesek csak a mezőny második feléből, a 11. és 14. helyekről kezdik meg az év negyedik versenyét. Guanyu Zhou a bokszutcából lesz kénytelen rajtolni, ő ugyanis a szombati sprinten összetörte autóját, így az Alfa Romeo szerelőinek a Parc Fermé hatálya alatt kellett dolgozniuk a versenygépen.

Az Emilia-Romagna Nagydíj előzetes rajtrácsa:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!