Friss hírek

Imola 2021-ben is F1-es versenyt rendezhet

A legfrissebb hírek szerint Imolának van a legnagyobb esélye arra, hogy 2021 áprilisában Forma-1-es versenynek adjon otthont a Vietnámi Nagydíj helyett.

A nemrég nyilvánosságra hozott jövő évi versenynaptárban 23 időpont szerepel, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy április 25-én hol vendégeskedik a királykategória mezőnye.

Az időpontot eredetileg a Vietnámi Nagydíjnak tartották fent, ám úgy tudni, politikai okok miatt végül mégsem rendeznek futamot Hanoiban.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója még hetekkel ezelőtt azt mondta, minden lehetőséget megvizsgálnak, és jó eséllyel egy olyan versenypályán rendeznek majd futamot, mely idén beugróként kapott lehetőséget az F1-es programban.

A legfrissebb sajtóhírek szerint Imola pályázik a legnagyobb eséllyel a versenyrendezésre: a legendás pályára 2020-ban 14 évnyi szünet után tért vissza az F1. 1981 és 2006 között itt rendezték a San Marinói Nagydíjat.

Úgy tudni, a versenyrendezésre Portimao is pályázik, a Török Nagydíj megrendezésére viszont nem sok esély van, hiszen az áprilisi verseny a Ramadán időszakára esne.

A Forma-1 2020-as versenynaptárát ide kattintva nézheted meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!