Imola engedélyt hosszabbított, bízik az F1-es versenyben

Imola, GP, Start, San Marino Grand Prix 2003,
Fotó: Scuderia Ferrari
Megújította a Forma-1-es versenyrendezéshez szükséges licencét Imola, a versenypálya vezetői pedig bíznak abban, vendégül láthatják a száguldó cirkusz mezőnyét 2020-ban.

A legendás versenypálya utoljára 2006-ban fogadta a Forma-1-et, az elmúlt hetekben azonban egyre többször lehetett hallani arról, az olaszországi aszfaltcsíkon idén ismét futamot rendezhetnek.

A Forma-1 vezetősége nemrég megerősítette, Imola is azon helyszínek között szerepel, melyek 2020-ban beugróként vendégül láthatják a mezőnyt – végleges döntés persze még nincs arról, hogy az első nyolc, zárt kapus európai futam után hogyan alakul a versenynaptár.

Az imolai versenypálya egyébként rendelkezik az F1-es versenyrendezéshez szükséges 1-es fokozatú FIA-licenccel, sőt: ez június 17-én járt volna le, ám a pálya üzemeltetői pénteken megerősítették, meghosszabbították engedélyüket.

„A licenc megújításával alkalmasak vagyunk F1-es nagydíj rendezésére is, az FIA minden igényének megfelelünk” – mondta az imolai pálya elnöke, Uberto Selvatico Estense.

„Bízunk abban, hogy az intézmények és a terület csapatmunkájával valóra válhat ez az álmunk.”

Nem Imola az egyetlen olyan olasz pálya, mely felmerült lehetséges helyszínként: úgy tudjuk, az F1 vezetősége felvette a kapcsolatot Mugellóval is, ahol szeptember 13-án a Ferrari 1000. Forma-1-es futamot tarthatják.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS