Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Imola engedélyt hosszabbított, bízik az F1-es versenyben

Megújította a Forma-1-es versenyrendezéshez szükséges licencét Imola, a versenypálya vezetői pedig bíznak abban, vendégül láthatják a száguldó cirkusz mezőnyét 2020-ban.

A legendás versenypálya utoljára 2006-ban fogadta a Forma-1-et, az elmúlt hetekben azonban egyre többször lehetett hallani arról, az olaszországi aszfaltcsíkon idén ismét futamot rendezhetnek.

A Forma-1 vezetősége nemrég megerősítette, Imola is azon helyszínek között szerepel, melyek 2020-ban beugróként vendégül láthatják a mezőnyt – végleges döntés persze még nincs arról, hogy az első nyolc, zárt kapus európai futam után hogyan alakul a versenynaptár.

Az imolai versenypálya egyébként rendelkezik az F1-es versenyrendezéshez szükséges 1-es fokozatú FIA-licenccel, sőt: ez június 17-én járt volna le, ám a pálya üzemeltetői pénteken megerősítették, meghosszabbították engedélyüket.

„A licenc megújításával alkalmasak vagyunk F1-es nagydíj rendezésére is, az FIA minden igényének megfelelünk” – mondta az imolai pálya elnöke, Uberto Selvatico Estense.

„Bízunk abban, hogy az intézmények és a terület csapatmunkájával valóra válhat ez az álmunk.”

Nem Imola az egyetlen olyan olasz pálya, mely felmerült lehetséges helyszínként: úgy tudjuk, az F1 vezetősége felvette a kapcsolatot Mugellóval is, ahol szeptember 13-án a Ferrari 1000. Forma-1-es futamot tarthatják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!