Imola jövőre is szeretne F1-es versenyt rendezni - F1VILÁG.HU

Imola jövőre is szeretne F1-es versenyt rendezni

HIRDETÉS
Az imolai versenypálya főnöke, Uberto Selvatico Estense azt reméli, nem egyszeri beugrásról van szó az esetükben, és a jövőben is Forma-1-es versenyeket rendezhetnek majd.
Imola, GP, Start, San Marino Grand Prix 2003,

A Forma-1 vezetősége pénteken jelentette be, november 1-jén Imolában is futamot tartanak Emilia-Romagna-i Nagydíj néven.

A legendás versenypálya utoljára 2006-ban látta vendégül az F1-es mezőnyt, a versenypálya illetékesei pedig azt remélik, a jövőben sikerül rendszeresen helyet kapniuk a versenynaptárban.

„Évek óta dolgozunk már ezen” – mondta Uberto Selvatico Estense a Motorsport.com című lapnak.

„Hosszú ideje egyeztettünk már az F1 Management embereivel, most pedig sikerült elérni a célunkat. Azt gondolom, nagyon fontos örökséggel bírunk, és annyira híresek vagyunk az F1 számára, hogy ez a lehetőség most nemcsak a koronavírus-járvány miatt adódhatott, hanem azért is, mert az F1-nek vissza kell térnie történelmi pályára.”

„Megpróbálunk lehetőséget szerezni arra, hogy jövőre is F1-es versenyt rendezzünk, de mindent a mostani verseny után beszélünk majd át. A célunk teljesen világos, a szenvedély vezet bennünket.”

A szakember azt reméli, már az idei versenyen is lesz lehetőségük nézőket fogadni.

„Pénteken az egészségügyi miniszter bejelentette, hogy feltehetően szeptember után megnyitják a lehetőséget arra, hogy nézők mehessenek az eseményekre. Szóval szorítunk ezért, és reméljük, hogy megnyithatjuk a lelátókat. De még semmi sem biztos. Minden napról napra változik, szóval nagyon nehéz előrejelzést adni. Szeretnénk, ha nyitott eseményünk lenne, de ki tudja?”

„Tavaly ebben az időszakban az időjárás sem volt olyan rossz. Szerintem működhet a dolog. Nyilván Olaszország ebben a periódusban nem olyan, mint nyáron, de szerintem vonzó lehet az emberek számára abban az esetben, ha lehetnek nézők.”

Olaszországban idén három versenyt is rendeznek: Imola mellett Monza és Mugello is fogadja majd a mezőnyt.

Hirdetés

„Az F1-től tudtuk, hogy egyeztetnek Mugellóval is. Nem is volt igazán rivalizálás, de próbáltuk a legjobban időzíteni a versenyünket Mugello mellett. Való igaz, hogy az első opció egy egy héttel Monza utáni verseny lett volna, de amikor a Ferrari előállt a javaslattal az 1000. versenyük megünneplésével kapcsolatban, megvitattuk a dolgokat. Három verseny Olaszországban lenyűgöző, kétlem, hogy valaha is elő fog még fordulni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!