Imola perli az olasz autóklubot

Tovább folytatódik a harc a Forma-1-es Olasz Nagydíjért a két legendás versenyhelyszín, Monza és Imola között.


Tovább folytatódik a harc a Forma-1-es Olasz Nagydíjért a két legendás versenyhelyszín, Monza és Imola között.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nemrég árulta el, minden erejével azon van, hogy 2017-től már Imolában rendezzék az olaszországi versenyt, ehhez azonban szükség van az olasz autóklub jóváhagyására is.

Angelo Sticchi Damiani, a szervezet elnöke azonban továbbra is Monzát támogatja, nemrég pedig azt mondta, a politikai nehézségek is elhárultak, így készen állnak arra, hogy elküldjék az ajánlatukat a kereskedelmi jogok birtokosának.

Mindeközben szerdán kiderült, az imolai versenypálya illetékesei a bírósághoz fordulnak, véleményük szerint ugyanis nem korrekt, hogy az olasz autóklub nem fogadja el ajánlatukat, és nem támogatja őket, ahogy azt teszik Monza esetében.

Imola a Lazio-tartományi Közigazgatási Bírósághoz fordult – a pálya tulajdonosai szerint elfogadhatatlan, hogy bár megegyeztek Ecclestone-nal a versenyrendezésről, az olasz autóklub nem hajlandó segíteni őket.

A kiadott kommünikében az imolai versenypálya tisztviselői leírják, közös érdekük, hogy az Olasz Nagydíj a jövőben is a Forma-1-es versenynaptárban maradjon.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!