Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Imola szívesen rendezne zárt kapus versenyt 2020-ban

Szívesen rendezne zárt kapus Forma-1-es versenyt 2020-ban Imola – erről a versenypálya elnöke, Uberto Selvatico Estense beszélt a minap.

A legendás versenypálya utoljára 2006-ban látta vendégül a Forma-1 mezőnyét, 1981-től kezdve ugyanis itt rendezték a San Marinói Nagydíjat. Sőt, egy alkalommal, 1980-ban az Olasz Nagydíjat is Imolában bonyolították le.

Mivel a koronavírus-járvány miatt az idei szezon első 9 versenyét halasztani vagy törölni kellett, a Forma-1 vezetősége jelenleg is azon dolgozik, hogy összeállítson egy alternatív naptárat a 2020-as év második felére.

Úgy tudni, a szezon júliusban rajtolhat el Ausztriában, az európai versenyeket pedig zárt kapuk mögött rendezhetik meg.

„A kialakult helyzet most egy lehetőség számunkra ahhoz, hogy pályázzunk egy nagydíjra az idei szezonban” – mondta az Autosport című lapnak az imolai pálya elnöke, Uberto Selvatico Estense.

„Szükségük lesz néhány versenyre, hogy tartani tudják az FIA-val kötött szerződésben foglaltakat, és világbajnokságot rendezhessenek. Szóval miért nem gondolnak Imolára?”

„Nyilván ez is függ a kormány szabályaitól – hogy engednék-e, hogy rendezzünk egy ilyen versenyt. Természetesen ingyen felkínáljuk a pályát, és aztán beszélünk majd a mi költségeinkről, ha lehetséges.”

„Kérhetünk a régiótól is némi segítséget. Hiszen nem vagyunk abban a helyzetben, hogy kifizessük a jogdíjakat. Nézők nélkül sokkal könnyebb a helyzet, nem kell a lelátók miatt aggódnunk, mint ahogy a VIP-hospitality miatt sem.”

„Szóval kétségkívül olcsóbb lenne, mint egy teljes szervezés. Az emberek már a zárt kapus futballmeccseken is gondolkodnak.”

Selvatico Estense az F1 vezetőségével még nem ült le tárgyalni, hiszen a protokoll szerint ennek az olasz autóklubon (ACI) keresztül kell megtörténnie.

Ami a dátumot illeti, a szakember nyitottan gondolkodik a lehetőségekről, ám felvetette, hogy a monzai Olasz Nagydíj előtt, vagy után egy héttel rendezhetnék a futamot.

Monzába a tervek szerint szeptember 6-án látogatna a mezőny, egy héttel korábban pedig Belgiumban vendégszerepelne az F1, ám a belga kormány nemrég szeptember 1-ig megtiltotta a tömegrendezvények szervezését az országban.

„Talán könnyebb lenne egy oda-vissza versenyt rendezni Monzával, hogy pénzt vagy időt spóroljunk a csapatoknak. De tavaly még októberben is szép időnk volt, mint ahogy november első felében is. Szóval nem aggódunk az időjárás miatt.”

„Azt gondolom, az emberek szívesen térnének vissza Imolába. Ez egy álom lenne számunkra, de persze még mindig csak álmodozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!