Portugál Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Irvine a Ferrari helyében kirúgná Raikkönent

A Ferrari egykori versenyzője, Eddie Irvine élesen ktritizálta 2007 bajnokát, Kimi Raikkönent, akinek elmondása szerint hatalmasat kell dobbantania a következő idényben, ha meg akarja tartani versenyzői állását az olaszoknál.

A Ferrari egykori versenyzője, Eddie Irvine élesen ktritizálta 2007 bajnokát, Kimi Raikkönent, akinek elmondása szerint hatalmasat kell dobbantania a következő idényben, ha meg akarja tartani versenyzői állását az olaszoknál.

Bár kiválóan kezdte az idei évet, és az első négy futamból kettőt megnyert, Raikkönen teljesítménye csúnyán visszaesett, és a szezon negyedik állomásának helyet adó Spanyol Nagydíj után egyetlen egyszer sem ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán.

A finn pilóta, csapattársával Felipe Massával sem tudta tartani a tempót, aki az utolsó verseny utolsó kanyarjáig harcban volt a bajnoki címért Lewis Hamiltonnal.

Miközben a gazdasági világválság elérte a királykategóriát, és egyre többen beszélnek a versenyzők gázsijának csökkentéséről, az idei évben gyengén teljesítő Raikkönen az egyik, aki a legtöbb pénzt hazaviheti a jelenlegi mezőnyben.

Éppen ezért Irvine elmondta, ha a Ferrari helyében lenne, biztosan csökkentené a finn pilóta fizetését, és azon is elgondolkodna, hogy van-e értelme a közös munkának, különösen akkor, ha a következő idényben sem tud dobbantani.

“Kimi nem végezte el a feladatát az idei évben, és ennek elleére hatalmas pénzt tesz el, talán a legnagyobbat a Forma-1-es mezőnyben” – mondta Irvine. “Ha pedig te vagy a teljobb pilóta, akkor neked is kell a legjobbnak lenned, ez ennyire egyszerű.”

“A sportban az ember vagy jól teljesít, és akkor rendesen megfizetik, vagy nem, és akkor vége. Ha a következő idényben nem tudja tartania tempót Massával, és nem tud felülkerekdeni rajta, akkor én a Ferrari helyében kirúgnám, vagy lecsökkenteném a gázsiját.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!