Irvine: Vettelék Schumacher nyomába sem érhetnek - F1VILÁG.HU

Irvine: Vettelék Schumacher nyomába sem érhetnek

HIRDETÉS
170011_aus

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, valamint a mai Forma-1-es mezőny tagjai a nyomába sem érhetnek a maranellói gárda legendájának, Michael Schumachernek – ezt mondta a német egykori csapattársa, Eddie Irvine.

Irvine a ’90-es évek végén versenyzett a hétszeres világbajnok oldalán, a minap pedig egy interjúban elárulta, Schumacher olyan dolgokra volt képes az autóban, melyekre ő soha, és valószínűleg az elmúlt évek világbajnokai közül senki.

A Ferrari egykori versenyzője meglehetősen nyers stílusban fogalmazta meg véleményét a mai F1-es mezőny tagjairól.

„Vettel egy elkényeztetett kölyök. De ilyenek vagyunk mi… én is ilyen voltam, és ilyen Lewis [Hamilton] és Fernando [Alonso] is. Ezek a fiatalok mind arrogánsak, csak így lehet bekerülni a Forma-1-be” – mondta az ír ex-versenyző a Motorsport-Total.com című internetes lapnak.

„Amikor megérkeztek a Forma-1-be, rengeteg csodálat vette körül őket, önimádatuk és arroganciájuk pedig egyre inkább fellobbant.”

Irvine kifejtette, csodálattal figyelte Michael Schumacher munkásságát, aki elmondása szerint mindig is egy más szintet képviselt.

„Michael nagyon kivételes volt. Még ha rosszul is mentek a dolgok, közösen dolgozott azok megoldásán [Jean] Todttal, és ebben lenyűgöző volt.”

„Vettel egy pokolian jó versenyző, de Michael más szintet képviselt. Lewis is borzasztóan jó pilóta, de Michael más szintet képviselt. Ezt mindenki tudta. Manapság az emberek azt kérdezik, ki a legjobb, Vettel, Alonso, vagy Hamilton? És valószínűleg mindez csak ízlés dolga…”

„Az én időmben, Senna halála után viszont csak Michael volt. Legalábbis addig, amíg Alonso meg nem érkezett, és Michael ki nem öregedett. Alonso volt a fiatal, éhes farkas. Senki nem tudta olyan jól vezetni az autóját, mint Michael Schumacher. Ez sokat segített a Ferrarinak. Ezért soha nem is mutogattak Michaelre, soha nem hibáztatták őt.”

Hirdetés

„Tudtam, hogy nem vagyok olyan jó, mint Michael. Amikor csapattársak voltunk, és láttam Michaelt, rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok képes olyan dolgokra az autóval, amire ő. Akkoriban ott volt Mika [Häkkinen] is, aki talán jobb volt mindannyiunknál – de Michael még nála is jobb volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!