Ismét használhatja saját szélcsatornáját a Ferrari

Október végétől ismét használhatja maranellói szélcsatornáját a Ferrari Forma-1-es alakulata – a csapat azt reméli, végre sikerül majd közelebb kerülni a legfőbb rivális Red Bull Racinghez.


Október végétől ismét használhatja maranellói szélcsatornáját a Ferrari Forma-1-es alakulata – a csapat azt reméli, végre sikerül majd közelebb kerülni a legfőbb rivális Red Bull Racinghez.

Az olaszországi szélcsatornát annak fejlesztése miatt zárta be egy időre a Ferrari, hogy felülkerekedjen azokon a korellációs problémákon, melyek az elmúlt években hátráltatták a csapatot.

A maranellói gárda a bezárás ideje alatt a Toyota kölni létesítményében fejlesztette autóit, és bár az idei autó fejlesztésére a felújított létesítmény már nem lesz nagy hatással, a 2014-es versenygépen pedig már javában dolgoznak a szakemberek, Stefano Domenicali csapatfőnök azt reméli, végre képesek lesznek harcba szállni a Red Bull-lal.

„Igen” – mondta határozottan a szakember, amikor az AUTOSPORT című angol szaklap arról faggatta, a maranellói létesítmény újbóli megnyitásával csökkenhet-e a Ferrari hátránya az energiaital-gyárosokkal szemben.

„Olyan ez, mint amikor az ember úgy játszik baseballt, hogy közben egyik kezét hátrateszi. Edzés közben lehet ezt csinálni, de amikor élesben játszik az ember, jobb, ha mindkét kezét használja.”

„Most, hogy ismét használjuk majd a szélcsatornát, mindkét kezünket használni fogjuk. Elengedhetetlenül fontos számunkra ez a létesítmény. Két éve szenvedtünk vele, mert problémáink voltak a korrelációval.”

„Szóval alig várjuk, hogy ismét megnyissuk, mert egy igazán jelentős eszközt kapunk a kezünkbe.”

Bár az, hogy az elmúlt 18 hónapban nem használta saját szélcsatornáját, komolyan hátráltatta a Ferrari fejlődését, Simone Resta főtervező-helyettes szerint fontos volt, hogy bezárják, és fejlesszék a létesítményt.

„Stefano Domenicali irányítása alatt a csapat nagyon sokat invesztált a szélcsatorna fejlesztésébe, illetve annak működtetésébe” – mondta a szakember.

„A mi világunkban nagyon gyorsan történnek a dolgok, nincsenek szünetek, és egy ilyen fejlesztéshez időre van szükség. Máskülönben csak inkrementális fejlesztéseket hajthatnánk végre. A Toyota létesítménye kiváló, és nemcsak mi használtuk, hanem más csapatok is.”

„Ez megadta a lehetőséget számunkra ahhoz, hogy felkészüljünk október végére, amikor végre ismét használhatjuk saját létesítményünket, ami sokkal jobb lesz, mint korábban.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!