A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Isztambulban és Jerezben is lehet idén F1-es verseny

A legfrissebb hírek szerint 2020-ban Törökországba és a spanyolországi Jerezbe is ellátogathat a Forma-1 mezőnye, miközben a Vietnámi Nagydíjat várhatóan véglegesen törlik a programból.

Eddig 13 verseny helyszíne és időpontja ismert – közülük az utolsót november 1-jén rendezik az olaszországi Imolában.

A Forma-1 vezetősége a tervek szerint 15-18 versenyt rendezne meg 2020-ban, jelenleg pedig azon dolgoznak, hogy lassacskán véglegesítsék az idei programot.

A sportág irányítói abban bíztak, az európai versenyek után néhány ázsiai futamot meg tudnak rendezni, ám a koronavírus-járvány miatt ez nagyon valószínűtlen, így jó eséllyel a Vietnámi Nagydíjat is törlik.

A legfrissebb hírek szerint Törökországba viszont visszatérhet a mezőny – az ország kisebb részben Európához, nagyobb részben Ázsiához tartozik egyébként: Isztambulban utoljára 2011-ben rendeztek F1-es futamot. A törökországi verseny november végén kerülhet megrendezésre.

A Forma-1 vezetősége állítólag a Jerezbe való visszatérést is fontolgatja: a spanyolországi versenyhelyszín utoljára 1997-ben látta vendégül a mezőnyt, 2014-ben pedig előszezoni tesztet rendeztek itt.

Amennyiben Isztambul és Jerez valóban bekerül az idei programba, úgy legalább 17 futamos lehet az idei bajnokság, hiszen a terv az, hogy év végén Bahreinbe és Abu Dhabiba is ellátogat a mezőny.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!