Friss hírek

Itt a cáfolat, nem szakít névadó szponzorával a Mercedes

Cáfolja a Mercedes Forma-1-es csapatának névadó szponzora, a Petronas, hogy az idei szezont követően szakít a német istállóval.

A nemzetközi sajtóban ütötte fel fejét a pletyka, hogy a maláj olajvállalat jövőre már nem lesz támogatója az elmúlt évek sikercsapatának. Egyesek azt is tudni vélték, a Petronast egy másik olajvállalat, a szaúdi Aramco váltja majd.

A Mercedes nem is olyan rég hosszabbította meg szerződését a Peronasszal, mely azóta támogatja a csapatot, hogy a német gyártó 2010-ben visszatért a száguldó cirkuszba. A jelenlegi kontraktus 2025 végéig szól, a vállalat pedig a Mercedesszel közösen kiadott közleményben cáfolta a szakítással kapcsolatos híreket.

„A Petronas és a Mercedes 2010 óta áll partnerségben, a hosszú távú együttműködés pedig mindkét fél számára előnyös” – áll a kommünikében.

„Tavaly meghosszabbítottuk partnerségünket egy újabb több éves ciklusra, és büszkén folytatjuk a közös munkát, hogy élvonalbeli teljesítményt nyújtsunk.”

A Mercedes 2014 óta sorozatban 7 egyéni és 7 konstruktőri világbajnoki címet nyert, idén pedig ismét harcban vannak a vb-elsőségért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!