Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Izgalmas versenyre számít a Mercedes duója

A Mercedes versenyzői, Michael Schumacher és Nico Rosberg izgatottan várja a Monacói Nagydíjat, ahol remélik, hogy a további fejlődés mellett a KERS és a DRS rendszer is megkönnyíti majd az utcai versenypályán való küzdelmüket.


A Mercedes versenyzői, Michael Schumacher és Nico Rosberg izgatottan várja a Monacói Nagydíjat, ahol remélik, hogy a további fejlődés mellett a KERS és a DRS rendszer is megkönnyíti majd az utcai versenypályán való küzdelmüket.

Schumacher mindig is a legkedveltebb pályái közé sorolta a monacóit, annak ellenére, hogy sokan ezt tekintik a legveszélyesebb versenyhelyszínnek.

„Monaco mindig egyike volt a kedvenc pályáimnak, szeretek itt versenyezni. Az utcai pálya kissé idejétmúlt a biztonságot tekintve, de ez a versenynaptár speciális helyszíne.”

A hétszeres világbajnok elmondta, nem csak a pilóták, de a közönség számára is nagyszerű élmény, amikor közel kerülnek a falakhoz.

„Ami még tetszik, hogy a szurkolók nagyon közel vannak az autókhoz, megtapasztalhatják az erejüket.”

A német versenyző reméli, hogy a barcelonai hatodik helyezést követően tovább tudnak javítani az autó teljesítményén, s habár a Monacói Nagydíj előtt nem érdemes jóslatokba bocsátkozni, bízik a jó teljesítményben.

„Egy pozitívabb hétvégén vagyunk túl Barcelonában, szóval remélem, hogy tovább tudunk lépni a fejlődés útján Monacóban is. Nehéz bármit is jósolni, mivel egy egy egyedülálló pálya, szóval majd meglátjuk, mi lesz.”

Nico Rosberg alig várja, hogy “hazai közönség” előtt lépjen pályára, a német versenyzőt ugyanis családja és barátai is elkísérik a hétvégi nagydíjra.

„A Monacói Nagydíj mindig egy izgalmas hétvége számomra. Ez a hazai versenyem, és az, hogy a családom és a barátaim előtt versenyezhetek, nagyon különleges élményt nyújt.”

A Mercedes fiatal tehetsége elmondta, igazi kihívást jelent Monaco épületei között versenyezni, mivel teljes odafigyelésre és pontosságra van szüksége a pilótáknak.

„Szeretek itt lenni, mivel nagyon agresszíven és precízen kell vezetni. Egy igazi kaland, amikor az alagútban 280 km/h-ás tempóval száguldunk. Olyan közel vagyunk a falakhoz, hogy valóban érezni a gyorsaságot.”

Rosberg bízik abban, hogy az előzést könnyítő rendszerek segítségével izgalmassá tehetik a vasárnapi versenyt, így az számukra, és a szurkolók számára is egy remek élményt nyújt majd.

„Ebben az évben megadatik az esély, hogy még izgalmasabb legyen a futam, mint bármikor volt. Ha a DRS és a KERS lehetőséget biztosít arra, hogy lehessen előzni, akkor az nagyon jót tesz majd a rajongóknak is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!