Friss hírek

Január 23-án jelentheti be Bottast a Mercedes

Az AS című spanyol sportlap jelentése szerint január 23-án jelenti be Valtteri Bottas szerződtetését a Mercedes Forma-1-es csapata.


Az AS című spanyol sportlap jelentése szerint január 23-án jelenti be Valtteri Bottas szerződtetését a Mercedes Forma-1-es csapata.

A finn versenyző menedzsmentje, jelenlegi csapata, a Williams, valamint a világbajnok istálló már hetek óta tárgyalásokat folytat.

Hirdetés
 

Az egyeztetések igencsak komplikáltak, hiszen nemcsak Valtteri Bottas szerződtetése van terítéken, hanem Paddy Lowe a Mercedestől a Williamshez való átigazolása is. Sőt, a Williams azt szeretné, ha Bottasért cserébe az idei szezonban ingyen kapná a Mercedes erőforrásait.

Az AS című spanyol sportlap egyébkén cikkében leírja, a Mercedes első opciója Fernando Alonso volt Nico Rosberg pótlására, majd később megkörnyékezték Nico Hülkenberget is, aki azonban nemrég aláírta szerződését a Renault-val.

A spanyol lap úgy tudja, Bottas szerződtetését 1 hónappal az új autó bemutatása előtt, január 23-án jelentheti be a Mercedes, legalábbis ezt a dátumot tűzték ki célul. A német istálló egyébként szerette volna már 2016 végén prezentálni Lewis Hamilton jövőbeli csapattársát, ám végül erre nem volt lehetőség.

Közben gyakorlatilag biztossá vált, hogy Felipe Massa mégis folytatja a Forma-1-ben való versenyzést a Williamsnél. A brazil állítólag korábban már megállapodott egy Forma-E-ben szereplő istállóval, ám végül felbontotta az előszerződést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!