Friss hírek

Jean Todt javítana az FIA hatékonyságán

Jean Todt elsődleges célja az lesz, hogy megerősítse az FIA függetlenségét és hatékonyságát, ha bizalmat szavaznak neki az októberi elnökválasztáson, ahol a jelenlegi állás szerint Ari Vatanent kell legyőznie az elnöki pozícióért.

Jean Todt elsődleges célja az lesz, hogy megerősítse az FIA függetlenségét és hatékonyságát, ha bizalmat szavaznak neki az októberi elnökválasztáson, ahol a jelenlegi állás szerint Ari Vatanent kell legyőznie az elnöki pozícióért.

Azt követően, hogy megerősítette, jelölteti magát az októberi elnökválasztáson, Todt levelet küldött az FIA klubtagjainak, amiben kifejtette, miért is döntött úgy, hogy indul az elnöki pozícióért.

“Teljes mértékben tisztába vagyok azzal, hogy az FIA egy különleges szervezet, amely mint a motorsport irányító szerve, és a világ autóklubjainak képviselője látja el a feladatát” – írta a francia szakember.

Hirdetés
 

“Ebben a levélben szeretném nyomatékosítani, hogy teljes mértékben elkötelezett vagyok az iránt, hogy szorosan együttműködve az egész szervezettel, megerősítsem az FIA függetlenségét és hatékonyságát.”

Todt továbbá kitért arra is, hogy a motorsport és az autózás minden területén csökkenteni szerezné a költségeket, támogatni fogja az innovációkat, és mindent megtesz azért, hogy az FIA még hatékonyabban és jobban tudjon dolgozni a jövőben.

“Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hiszen jelentős sikereket értem el karrierem során a motorsportban, és profitáltam az FIA korábbi vezetőinek kemény munkájából, akik egy olyan globális bajnokságot alkottak meg, melyben versenyzünk” – mondta a szakember.

“Úgy érzem, itt az idő, hogy valamit visszaadjak a sportnak, és az FIA klubjainak, akik oly sokat adtak nekem. Támogatni szeretném a autókluboknál dolgozó kollégáimat is. Ezen okok miatt pedig lelkes és izgatott vagyok, hogy betölthessem az FIA elnöki pozícióját, illetve hálás vagyok, hogy megfontolják jelölésem.”

Az FIA jelenlegi elnöke, Max Mosley teljes mértékben támogatja Todt jelölését, mert úgy érzi, a francia szakembernek mindene megvan ahhoz, hogy eredményesen vezesse az irányító testületet a jövőben.

“Jean kétség kívül generációjának és bármely más generáció kiemelkedő motorsport menedzsere” – mondta az elnök, miután bejelentette, hogy nem indul az októberi elnökválasztáson.

“Ha beleegyezik a jelölésbe, szerintem ő lenne az ideális személy arra, hogy folytassa, és egyúttal ki is terjessze az elmúlt 16 év munkáját. Az összes olyan területre támaszkodhat, ahol az FIA jelen van. Nagyon bízom abban, hogy támogatni fogják.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!