Jean Todt visszatérhet a Ferrarihoz! - F1VILÁG.HU

Jean Todt visszatérhet a Ferrarihoz!

HIRDETÉS
Olasz sajtójelentések szerint nem kizárt, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztjáról hamarosan távozó Jean Todt visszatér a Ferrarihoz.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA, Jean Todt, Ferrari, 2005, Ferrari, Spanish Grand Prix

A francia szakember 2009 óta látja el az FIA elnöki feladatait, jelenleg harmadik mandátumot tölti a testület élén, hamarosan azonban leköszön posztjáról. Hogy ki veszi át a helyét, azt egyelőre nem tudni, de a jelenlegi alelnök, Graham Stoker, valamint Mohammed Ben Sulayem az esélyesek az elnöki székre.

A Corriere della Sera című lap pedig a minap arról írt, a Ferrari jelenlegi elnöke, John Elkann szeretné Todtot visszacsábítani Maranellóba. Úgy tudni, az elmúlt hónapokban a felek többször is egyeztettek egymással, Elkann pedig először augusztusban, a Le Mans-i 24 órás viadal alkalmával vette fel a kapcsolatot a szakemberrel.

A Ferrari nem csapatfőnöknek csábítaná vissza Todtot, inkább afféle tanácsadó lenne az istállónál, hasonló szerepkörben, mint amilyenben az elmúlt években Niki Lauda dolgozott a Mercedesnél.

Todt 1993-ban csatlakozott a Ferrarihoz, ahol egészen 2009-ig tevékenykedett. Az olasz istálló csapatfőnökeként 14 világbajnoki cím megszerzéséhez asszisztált, legnagyobb sikereit a 2000-es évek elején Michael Schumacherrel érte el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!