Jégeső hátráltatta a csapatok munkáját Algarvében - F1VILÁG.HU

Jégeső hátráltatta a csapatok munkáját Algarvében

HIRDETÉS

Úgy tűnik, Sebastien Buemi bebetonozta első pozícióját, mert a nyitónaphoz hasonlóan, kedden is ő diktálta a tempót az idei év első kollektív tesztjének helyet adó Portugáliában.

Úgy tűnik, Sebastien Buemi bebetonozta első pozícióját, mert a nyitónaphoz hasonlóan, kedden is ő diktálta a tempót az idei év első kollektív tesztjének helyet adó Portugáliában.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Scuderia Toro Rosso az egyedüli csapat a helyszínen, amely még a 2008-as autóját használja, a többiek ugyanis már a jóval kisebb leszorító erőt generáló új versenygépekkel dolgoznak.

A svájci pilóta több mint 3 másodpercet adott az őt követő Pedro de la Rosának, aki tovább folytatta a McLaren – tavalyi hátsó szárnnyal szerelt – új autójának tesztelését a portugál ringen, ahol volt napsütés, eső, sőt még jégeső is.

Mivel a csapatok még csak ismerkednek új autóikkal, a köridőkből vajmi keveset lehet kiolvasni, amit az is bizonyít, hogy de la Rosát majd’ öt másodperccel lemaradva követte Jarno Trulli a harmadik helyen, aki először próbálhatta ki a Toyota új versenygépét.

“Nagyon nehéz bármit is mondanom az új autóról, ugyanis a pálya állapota messze volt az ideálistól” – mondta az olasz pilóta. “Nagyon vizes volt a burkolat, és szinte semmi tapadása nem volt a pályának. Sajnálom, hogy nem sikerült több kört megtennem, de nem lett volna sok értelme ilyen körülmények között.”

“Remélhetőleg az idő javulni fog a hét második felében, és Timo (Glock) már szárazon is kipróbálhatja az új gépet, melynek karakterisztikájáról több információt kaphatunk.”

Nelsinho Piquet a negyedik lett az új Renault-val, azonban csak kilenc kört teljesített, ugyanis probléma lépett fel motorjával, amit a szerelők csak nehezen tudtak megjavítani.

“Egy újabb esős és szeles napon vagyunk túl, így csak kevés kört teljesítettünk” – mondta a brazil. “Bosszantó, hogy időt veszítettünk, de ez bármikor megtörténhet, főleg egy téli teszten.”

“Mivel még nem vezettem száraz pályán az új autót, nehéz arról nyilatkoznom, hogy mennyiben különbözik az R28-tól. Azonban az előrejelzések szerint jobb lesz az idő holnap, így remélhetőleg többet megtudhatunk az autóról.”

Nico Rosberg az utolsó helyen végzett a Williams idei modelljével, melyet először próbálhatott ki a versenypályán.

Hirdetés

Képek a mai tesztről a galériában

Teszteredmények, Algarve, 2. nap:
 1.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari   (B)  1:34.429   48
 2.  de la Rosa    McLaren-Mercedes     (B)  1:37.512   62
 3.  Trulli        Toyota               (B)  1:42.399   30
 4.  Piquet        Renault              (B)  1:45.860    9
 5.  Rosberg       Williams-Toyota      (B)  1:51.580   31

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!