Jelentkezett a General Motors, 2028-tól motorgyártó lenne a Forma-1-ben! - F1VILÁG.HU

Jelentkezett a General Motors, 2028-tól motorgyártó lenne a Forma-1-ben!

HIRDETÉS
A 2028-as idénytől kezdve hivatalos motorszállítója lehet a Forma-1-nek a General Motors, az amerikai nagyvállalat ugyanis formálisan is regisztráltatta magát — jelentették be kedden.
General Motors, Cadillac, GM

A Cadillac révén a GM már pályázik a Forma-1-es szereplésre, miután szövetségre lépne az Andretti csapatával. Az amerikai versenyistálló pályázatát nemrég elfogadta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a csapatnak pedig most a királykategória jogtulajdonosával — és lényegében a többi csapattal — kell egyezségre jutnia, hogy bemutatkozhasson a Forma-1-ben. Az Andretti persze kezdetben még nem GM-motorokkal állna rajthoz az F1-ben, hanem egy meglévő gyártótól kellene vásárolnia.

Kedden azonban bejelentésre került, hogy a General Motors 2028-tól már motorgyártóként venne részt a Forma-1 küzdelmeiben, ehhez pedig formálisan regisztrálták is magukat. Kiderült az is, a prototípus technológia fejlesztését már el is kezdte az amerikai gyártó.

A General Motors egyébként nemrég jelezte, más csapattal egyelőre nem tervezik az együttműködést, csak az Andrettivel, ha tehát az amerikai csapat nem kapja meg az F1-es szerepléshez való jogot, jó eséllyel a GM is visszahátrál.

„Izgatottak vagyunk annak kapcsán, hogy az Andretti Cadillac csapatát GM-erőforrás hajtja majd” — fogalmazott Markus Reuss, a GM elnöke. „Komoly mérnöki és versenyzési tapasztalatunk révén meggyőződésünk, hogy eredményes motort gyártunk majd, és valódi gyári csapatként pozícionálhatjuk az Andretti Cadillacet.”

Úgy hírlik, a General Motors és az Andretti képviselői a hétvégi Las Vegas-i Nagydíjon jelen lesznek majd, és várhatóan egyeztetnek is az F1 vezetőivel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Jelentkezett a General Motors, 2028-tól motorgyártó lenne a Forma-1-ben!
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj
Alonso: Nem hazudhatunk magunknak, a pontszerzésre sem vagyunk képesek
Horner egy pillanatra sem tartott a Norris jelentette fenyegetéstől

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!