Jelentős átszervezések a Caterhamnél

Strukturális átszervezésének részeként több mint 40 munkavállalójától vált meg nemrégiben a Caterham Forma-1-es csapata.


Strukturális átszervezésének részeként több mint 40 munkavállalójától vált meg nemrégiben a Caterham Forma-1-es csapata.

A gárda nemrégiben új tulajdonos kezébe került, a svájci és közel-keleti befektetők pedig Colin Kolles tanácsadót, valamint Christijan Albers csapatfőnököt bízták meg a leafieldi kiscsapat irányításával.

Az új vezérkar célja, hogy biztosítsa a Caterham hosszabb távú jövőjét a Forma-1-ben, ennek részeként pedig jelentős átszervezéseket hajtottak végre a közelmúltban. Az istálló jelentősen csökkentette személyzetének létszámát.

Távozni kényszerült a csapattól például Graham Watson csapatmenedzser, Gerry Hughes pályaműveletekért felelős vezető, valamint Jody Eggington technikai igazgató-helyettes.

A Caterham csütörtök délelőtt hivatalos sajtóközlemény adott ki, melyben leírta, a létszámleépítés kulcsfontosságú volt annak érdekében, hogy biztosítani tudják az alakulat Forma-1-es jövőjét.

Az angliai székhelyű alakulat emellett több új szakembert is kinevezett vezető pozíciókba: Albers munkáját például Manfredi Ravetto segíti majd általános menedzserként, míg ügyvezetőként Simon Shinkins tevékenykedik a folytatásban.

A Ferrari korábbi logisztikai vezetője, Miodrag Kotur is csatlakozott az istállóhoz, ő a távozó Watson helyét vette át, míg a pályaműveletekért felelős vezető Gianluca Pisanello lett.

A technikai igazgatói feladatokat 2014-ben és 2015-ben John Iley látja el.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS