Jelentős fejlesztések Imolában? Reagált a Red Bull! - F1VILÁG.HU

Jelentős fejlesztések Imolában? Reagált a Red Bull!

HIRDETÉS
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner utalt rá, nem terveznek jelentős fejlesztéseket a hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjra, hiszen a sprinthétvége miatt nagyon magabiztosnak kell lenni azon újításokkal kapcsolatban, melyek felkerülnek az RB18-asra.
MELBOURNE GRAND PRIX CIRCUIT, AUSTRALIA - APRIL 09: Max Verstappen, Red Bull Racing RB18 during the Australian GP at Melbourne Grand Prix Circuit on Saturday April 09, 2022 in Melbourne, Australia. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Imolában vendégeskedik majd, ahol az idény első sprintfutamos hétvégéjét rendezik. Mindez azt jelenti, hogy pénteken csupán egyetlen szabadedzés után következik az időmérő, szombaton pedig egy félórás sprintfutamot rendeznek.

Az újításokkal tehát óvatosan kell bánniuk a csapatoknak, hiszen nem sok idejük lesz azok kiértékelésére. A Red Bull éppen ezért nem egy jelentős fejlesztési csomaggal érkezik majd – inkább olyan újításokkal, melyek szinte bizonyosan jól működnek a csapat idei versenyautóján.

„Nem mondanám, hogy egy nagy csomagot tervezünk, az egész része egy evolúciónak” – mondta Christian Horner, amikor arról kérdezték, hogy lesznek-e jelentősen újításai a csapatnak Imolára.

„És természetesen, mivel sprinthétvégénk lesz, nagyon kevés idő áll rendelkezésre, hogy kiértékeljük ezeket a dolgokat. Egy edzésünk lesz, aztán jön az időmérő. Nagyon magabiztosnak kell lenni azzal kapcsolatban, amit felteszünk az autóra.”

A csapat versenyzői, Sergio Perez és Max Verstappen a technikai problémákon túl az egyensúllyal kapcsolatos gondokkal is küszködtek a szezon első versenyein, de főleg a legutóbbi, ausztráliai hétvégén.

„Azt gondolom, ahogy egyre többet megtanulunk a gumikról, és egyre jobban látjuk, hogyan teljesít az autó, annál inkább látjuk a fejlesztési irányt. Az első három verseny során nagyon hasznos iránymutatásokat kaptunk a fejlesztésekre vonatkozóan a szezon további részét illetően” – magyarázta Horner, aki említést tett arról is, miért van az, hogy a Ferrari látszólag egy sokkal kiforrottabb versenyautóval rendelkezik.

„Nyilvánvalóan sokkal korábban kezdték ezt a projektet, mint mi, szóval bizonyos mértékig nekünk fel kell zárkóznunk. De maga a tény, hogy a második helyről kell felzárkóznunk, biztató, és azt gondolom, kezdjük megérteni azokat a problémákat, melyekkel szembesültünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!