Friss hírek

Jelentős szponzort veszít a McLaren

Sajtóértesülések szerint véget ér a McLaren Forma-1-es csapata, valamint a Petrobras nevű brazil olajvállalat együttműködése.

A cég 64 százalékban a brazil kormány tulajdonában áll, és tavaly lépett szövetségre a McLarennel, miután a felek egy hosszú távra szóló együttműködési szerződést írtak alá egymással.

Májusban azonban Jair Bolsonaro brazil elnök a közösségi médiában már arról tett említést, szeretné, ha felbontanák a szerződést.

„2018-ban a Petrobras aláírt egy reklámszerződést 782 millió real értékben, ami 5 évre szól” – írta az elnök a Twitteren.

„Jelenleg a vállalat – a kormányom döntésének érdekében – keresi a módját annak, hogy felbontsa ezt a szerződést.”

Úgy tudni, az egyeztetések a McLaren és a Petrobras között azóta is zajlottak, habár az Orosz Nagydíj Zak Brown, a csapat ügyvezetője még azt mondta, csapata folytatná az együttműködést a jövőben.

„Ami az üzemanyagot, illetve a kenőanyagokat illeti, van egy partnerségünk a Petrobrasszal, és szeretnénk ezen az úton folytatni” – fogalmazott.

A múlt héten azonban a brazil gazdasági minisztérium által publikált dokumentumból az derül ki, a felek felbontják együttműködésüket.

„A Petrobras McLarennel kötött indokolatlan – 163 millió font értékű – szponzorációs szerződése felbontásra került” – áll a dokumentumban.

A McLaren nem kívánta kommentálni a híreket.

„Az efféle ügyet kereskedelmi szempontból bizalmasak, ezért jelen pillanatban nem is tudunk nyilatkozni a kérdésben” – mondta a csapat szóvivője.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!