Jelentősen átszervezte technikai részlegét az Alpine - F1VILÁG.HU

Jelentősen átszervezte technikai részlegét az Alpine

HIRDETÉS
Jelentős átszervezéseket hajtott végre technikai részlegén az Alpine Forma-1-es csapata — erősítette meg az istálló hétfőn délután.
Pierre Gasly Alpine

A Bahreini Nagydíj hétvégéjén derült ki, az eddig technikai igazgatóként tevékenykedő Matt Harmann, valamint Dirk de Beer aerodinamikai vezető beadta felmondását, noha előbbi szakember még ott volt a csapattal a szezonnyitó versenyen.

Az Alpine végül hétfőn jelentette be, egy hárompilléres technikai vezérkar felállítása mellett döntött — ennek megfelelően pedig három technikai igazgatót nevezett ki. Joe Burnell a mérnöki fronton, David Wheater az aerodinamikai részlegen, míg Ciaron Pilbeam a teljesítmény tekintetében kap vezető beosztást — mindhármuk közvetlen felettese pedig Bruno Famin csapatfőnök lesz.

A Viry-ben tevékenykedő motorrészleg technikai igazgatója Eric Meignan lesz, ő mostantól a 2026-os motorfejlesztésekre fókuszál majd mérnöki csapatával.

Az Alpine csapatánál azt mondják, a technikai átszervezéssel próbálnak reagálni a francia istálló kiábrándító idénykezdetére: Esteban Ocon és Pierre Gasly a bahreini időmérőn csak a 19. és 20. rajthelyeket szerezték meg, és végül a 17. és 18. pozíciókban értek célba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Jelentősen átszervezte technikai részlegét az Alpine
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!