Friss hírek

Jó autóért fohászkodik a Williams párosa

Rubens Barrichello és Pastor Maldonado, a Williams istálló versenyzői bíznak abban, hogy a hétvégi Német Nagydíjon a grove-i gárda versenyautója kellőképpen jó lesz ahhoz, hogy értékes pontokkal gyarapítsák az alakulatot.


Rubens Barrichello és Pastor Maldonado, a Williams istálló versenyzői bíznak abban, hogy a hétvégi Német Nagydíjon a grove-i gárda versenyautója kellőképpen jó lesz ahhoz, hogy értékes pontokkal gyarapítsák az alakulatot.

A csapat a nehéz idénykezdet után jelenleg a kilencedik helyet foglalja el a konstruktőri táblázaton, ám reméli, hogy a Nürburgringen jó szerepléssel örvendeztethetik meg rajongóikat.

A Williams veteránja, Rubens Barrichello úgy nyilatkozott, nagy lelkesedéssel vág neki a hétvégének, hiszen egykori sikerei helyszínén kell harcba szállnia a pontszerzésért.

„A Nürburgring nagyon különleges számomra, hiszen nyertem itt a Ferrarival és igazán kedvelem a pályát” – mondta a brazil a gárda hivatalos weboldalának nyilatkozva.

„Elég nehéz megtalálni a megfelelő beállításokat, de ez csak még érdekesebbé teszi az egészet. Általában jó esély van az esőre, ami bizony újabb faktor lehet egy hétvége során. A hátsó egyenesre fordító kanyar véleményem szerint az egyik legjobb.”

Barrichello hozzátette, reméli, hogy Németországban versenyképes lesz a Williams autója.

„Remélem, hogy jó teljesítményt nyújt majd az autónk ezen a hétvégén, én biztos, hogy a legjobbat fogom nyújtani azért, hogy szerezzünk néhány pontot.”

„Mindig fantasztikus élmény ellátogatni a Nürburgingre, főként a történelme, a különféle technikás kanyarok, illetve a rajongók miatt” – vette át a szót Barrichello csapattársa, Pastor Maldonado.

„Remélem, hogy javíthatunk legutóbbi eredményünkön és sokkal versenyképesebbek leszünk majd, különösen a futamon. A második szektor a kedvenc részem ezen a pályán, mivel gyors és technikás kanyarok tarkítják.”

Maldonado elmondta, az alsóbb kategóriákban többször versenyzett már a Nürburgringen, így jól ismeri a pályát.

„Először 2006-ban versenyeztem itt a Formula Renault 3.5 sorozattal, és megszereztem az első rajtkockát, a versenyen viszont problémáim voltak. A GP2-es időkben is versenyeztem ezen a helyszínen, a legjobb eredményem egy negyedik hely volt még 2007-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek