Jó esély van rá, hogy Bottas váltja Räikkönent 2022-ben - F1VILÁG.HU

Jó esély van rá, hogy Bottas váltja Räikkönent 2022-ben

HIRDETÉS
A legfrissebb sajtóhírek szerint Valtteri Bottas jó eséllyel az Alfa Romeo csapatánál folytatja 2022-ben, amennyiben a Mercedes nem hosszabbítja meg idén lejáró szerződését.
RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait during 2019 Formula 1 FIA world championship, Spain Grand Prix, at Barcelona Catalunya from May 10 to 12 - Photo Antonin Vincent / DPPI Räikkönen Valtteri Bottas

Bottas ötödik szezonját teljesíti a világbajnok istállónál, ám idén sem tudja felvenni a versenyt hétszeres világbajnok csapattársával, Lewis Hamiltonnal: miközben a címvédő 177 pontot gyűjtött eddig, addig Bottas neve mellett mindössze 108 egység szerepel.

Helyére jó eséllyel pályázik a Mercedes juniorpilótája, George Russell, aki a tavalyi Szahíri Nagydíjon Lewis Hamilton helyetteseként már egyszer bizonyított a német csapatnál.

A Mercedes várhatóan még a nyáron dönt arról, ki lesz Lewis Hamilton csapattársa 2022-ben, Bottas azonban nemrég azt mondta, ha távoznia is kell a Mercedestől, szeretne a Forma-1-ben maradni.

Bár egyes hírek szerint Bottas jövőre visszatérhet egykori csapatához, a Williamshez, úgy tudni, mostanra a finn pilóta lett az Alfa Romeo egyik legfőbb kiszemeltje, miután egyre valószínűbb, hogy a svájci-olasz istálló nem hosszabbítja meg Kimi Räikkönen szerződését a jövő évre.

Bottas komoly tapasztalattal és tehetséggel érkezne meg az Alfa Romeóhoz, mely igencsak hasznos lenne a hinwili istálló számára. Úgy tudni, komoly tárgyalások még nem kezdődtek a felek között, ám Bottas és az Alfa Romeo már kapcsolatba léptek egymással.

Addig azonban érthető módon nem történnek további lépések, amíg a Mercedes nem dönt a rutinos pilóta sorsáról.

Az Alfa Romeónak nem is sürgős a döntés: Fred Vasseur csapata meg tudja várni, amíg a Mercedes és a Red Bull rendezi sorait 2022-re.

„Megnézzük, hogyan alakul a piac” – mondta a csapatfőnök még Silverstone-ban. „Azt gondolom, hogy mint általában, most is betelnek majd a helyek az élen. Ez pedig azt jelenti, hogy a Mercedesnek döntést kell hoznia, és a Red Bullnak is döntést kell hoznia.”

„Utána pedig elindul a dominó-effektus, és lesznek lehetőségeink az asztalon, így majd mi is döntést hozhatunk.”

Hirdetés

A Mercedes csapatát irányító Toto Wolff a Brit Nagydíjon azt mondta, elégedettek Bottas szolgálataival, döntést pedig nyáron hoznak a finn jövőjéről.

„Valtterinek megvan a sebessége, a karaktere, és igazi csapatjátékos, ami nagyon fontos a csapat dinamikájában” – mondta a szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Az elmúlt pár versenyen azt éreztem, hogy nagyon pozitívan áll a munkához, és ez látszik a pályán is. A pole-ban lehetett volna itt, Silverstone-ban, ha kapott volna szélárnyékot. És csak pár másodperccel az élen végzőktől lemaradva ért célba, szóval közel van, amit örömmel látok.”

Arra a kérdésre, hogy a jövő hétvégi Magyar Nagydíj lehet-e Bottas utolsó lehetősége a bizonyításra, Wolff így felelt: „Nem a bizonyításról szól ez a dolog, inkább arról, hogy összedugjuk a fejünket, és eldöntsük a jövőbeli felállásunkat.”

„A nyár folyamán meghozzuk majd a döntést, és aztán azt is eldöntjük, mikor kommunikáljuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!