Friss hírek

Jó hírek Zanardiról: reagál a környezetére

Nottwil (SUI) 2nd August 2015. UCI Para-Cycling Road World Championship 2015 - Road race - BMW Ambassador Alessandro Zanardi (ITA). This image is copyright free for editorial use © BMW AG
Pozitív előrelépések tapasztalhatóak Alex Zanardi állapotában: az olasz sajtó szerint a júniusban balesetet szenvedett paralimpiai bajnok reagál a külső ingerekre.

Zanardi még júniusban szenvedett súlyos balesetet egy olaszországi kerékpárversenyen: a bajnok több műtéten is túlesett, és azóta is kórházban kezelik, jelenleg Paduában ápolják. 

A Corriere della Sera című lap szerint Zanardi kézjelzésekkel reagál a hangokra, miután a hallása és látása javult az agyműtéteit követően, képes kézfogásra, valamint hüvelykujját is fel tudja emelni, reagálva a kérdésekre. 

Zanardi felismeri továbbá feleségét, Danielát, aki minden nap meglátogatja, azonban beszélni nem tud a torkában lévő lyuk miatt, amelyet az orvosok elővigyázatosságból nyitva hagytak.

Az orvosok szerint a legtöbb agyi funkció rendbejöhet Zanardi esetében, azonban arról nincs információ, hogy ez mennyi időt vehet igénybe. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!