Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Jó kezdet: A Ferrari elégedett Schumacher idei szereplésével

Igazán elégedetten nyilatkozott Mick Schumacher idei teljesítményével kapcsolatban a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto. A fiatal német számára az idei év a tanulásról szól, a cél pedig továbbra is az, hogy egy napon a patinás olasz istálló pilótája legyen.

Schumacher idén mutatkozott be a Forma-1-ben a Haas színeiben, a szezon első felében pedig meggyőző teljesítményt mutatott – habár természetesen időnként becsúsztak hibák, ami egy újonc versenyző részéről természetesnek mondható.

A német pilóta a Ferrari akadémiájának tagja, a Scuderia pedig természetesen mindent megtesz azért, hogy Schumacher a lehető legtöbbet megtanulja, még mielőtt – ha valóban így alakul – az ő autójukat vezetné a királykategóriában.

„Mick legelső évét teljesíti az F1-ben a Haas csapatával, és szerintem a szezon elején is elmondtuk, hogy a cél az volt számára, hogy ne legyen rajta nyomás, viszont megbizonyosodjunk arról, hogy tanul” – mondta Mattia Binotto. „Szóval a 2021-es szezon egy fontos év kell, hogy legyen számára a tanulás szempontjából. És úgy gondolom, ha ezt a célt nézzük, akkor remekül dolgozik.”

„Véleményem szerint Mick a szezon kezdete óta szépen teszi a dolgát, tanul és fejlődik. Nyilván becsúszik néhány hiba, de ez is része a tanulási folyamatnak. Összességében szerintem elégedettek lehetünk. Ami fontos számára, hogy folytassa a fejlődést és a tanulást az év második felében is. De meggyőződésem, hogy ez menni fog.”

A legfrissebb hírek szerint egyébként jó esély van rá, hogy Schumacher 2022-ben is a Haas színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!