Jó pár versenyhétvége még, mire kiderül, mennyit javult a Ferrari motorja

Akár négy versenyhétvégébe is beletelhet, mire a Ferrarinál pontosan megtudják azt, mennyit fejlődtek motorfronton riválisaikhoz képest – mondja Laurent Mekies, az olasz istálló sportigazgatója.

A maranellói gárda tavaly rengeteget szenvedett V6-os erőforrásával, és csak a konstruktőri pontverseny 6. helyén zárta az évet.

A Ferrari a télen mindent megtett azért, hogy javítson problémás motorján, és a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon látottak alapján eredménnyel is jártak.

Hirdetés
 

Azt viszont még Maranellóban sem tudják, hogy ez az előrelépés a számok nyelvére lefordítva mennyit jelent pontosan: Laurent Mekies szerint még jó néhány versenyhétvégébe beletelhet, mire tisztábban látnak a kérdésben.

„Fejlődtünk, ez nem kérdés, szóval rendben vagyunk azzal, amit látunk” – mondta a Ferrari sportigazgatója.

„De mindig van tennivaló, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle a versenypályán, mert Bahreinben speciálisak voltak a körülmények. Délután rendkívüli forróság volt, míg a versenyt este tartották.”

„Természetesen pontosan ismerjük a számokat, de azt gondolom, a kérdés az, hogy mi lesz ezekből a számokból, ha a többiekhez képest elért fejlődést nézzük. És úgy vélem, igazi választ akkor kaphatunk, ha kielemezzük az időmérőt.”

„Ezen becslések jellege miatt még néhány időmérőre szükség lesz ahhoz, hogy megbízható számokat kapjunk, és azt mondhassuk a gyárban, ’oké srácok, tudjuk, mennyit fejlődtünk, és így állunk a többiekhez képest, így ők vélhetően ezt csinálták a télen’.”

„Azt gondolom, ez két, három, talán négy időmérő után történik majd meg, akkor fogjuk összevontan becsülni a többiek teljesítményét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!