Portugál Nagydíj

Jó szereplést vár Monacóban a McLaren duója

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Jó szereplést vár Monacóban a McLaren duója

Bár a McLaren Mercedes idei versenyautójának nem kifejezetten fekszik a monte-carlói versenypálya, Jenson Button bízik abban, hétvégén ismét a győzelemért szállhat majd harcba.


Bár a McLaren Mercedes idei versenyautójának nem kifejezetten fekszik a monte-carlói versenypálya, Jenson Button bízik abban, hétvégén ismét a győzelemért szállhat majd harcba.

Az MP4-27-es versenygép az idei évben jobbára a gyors kanyarokban tündökölt, Monaco azonban a szűk, lassú fordulókról híres – éppen ezért nehéz feladat előtt állnak a McLaren versenyzői, ám úgy Jenson Button, mint Lewis Hamilton magabiztosan várja az utcai száguldást.

„Emlékszem, hogy tavaly fantasztikus autó volt alattam, és meg voltam győződve arról, hogy a győzelemért harcolhatok majd” – fogalmazott Button.

„Végül úgy alakult, hogy rajtunk kívülálló okok miatt ez a lehetőség nem adatott meg, tehát úgy térek vissza Monte-Carlóba, hogy van még egy kis befejezetlen ügyem.”

„Idén először fogjuk használni a Pirelli szuperlágy abroncsait, ami érdekes lehet. És bár az autónknak nem igazán fekszenek az olyan szűkre szabott pályák, mint a monacói, optimista vagyok azt illetően, hogy sikerül felülkerekedni azokon az egyensúlyi problémákon, melyek az elmúlt két versenyen hátráltattak. Fantasztikus hétvégének ígérkezik tehát.”

Button csapattársa, Lewis Hamilton idén még nem tudott felállni a dobogó legfelső fokára, ám következetes teljesítményének hála jó pozícióban van a bajnoki tabellán. A 2008-as év legjobbja reméli, Monacóban jó esélyei lesznek majd.

„Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy – bár a győzelemért hajtunk – a következetesség és a rendszeres pontszerzés most a legjobb módja annak, hogy a bajnoki címért harcoljunk” – magyarázta Hamilton.

„Eddig minden futamon sikerült pontot szereznem, csupán 8 egységnyi a hátrányom a listavezetőkkel szemben. Ez elég jó statisztika, és megnyugtató látni, hogy a hozzáállásom kifizetődik.”

„Viszont két, kissé kiábrándító eredmény van a hátam mögött, és nincs is jobb helyszín Monacónál arra, hogy végre az én szájízem szerint alakuljanak a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!