Friss hírek

Jócskán lelassította Hamiltont a sérült első szárny Imolában

IMOLA, ITALY - APRIL 18: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 battle for track position at the start during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Jelentős időveszteséggel járt Lewis Hamilton számára a megsérült első terelőszárny a múlt vasárnapi Emilia-Romagna Nagydíj első felében – árulta el a Mercedes mérnökigazgatója, Andrew Shovlin.

A brit versenyző a pole pozícióból vágott neki az imolai versenynek, ám már a rajt után elveszítette a vezetést Max Verstappennel szemben.

A holland a 3. helyről startolva belül előzte meg Hamilton a 2-es kanyar féktávján, Hamilton azonban nem hagyta magát, így a két versenyautó koccant, a címvédő Mercedese pedig valósággal átrepült a kerékvetők felett.

Emiatt Hamilton autója megsérült: az első szárny bal oldali véglapja szenvedett károkat, Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója pedig nemrég elárulta, pontosan mennyi időveszteséggel járt ez körönként.

„Kezdetben sokat veszített vele, ennek oka pedig az volt, hogy a véglap nem szakadt le teljesen, megtartották azok a nyomásérzékelők, amikkel ezen elemek aerodinamikai teljesítményét mérjük” – magyarázta a szakember. „És miközben ez ott lógott, elég komoly veszteséget okozott, mintegy 6 tizedmásodpercet a nyitókörökben.”

„Amint az első szárny ezen eleme teljesen leszakadt – ami valójában remek hír volt Lewisnak – ez az érték megfeleződött. Szóval később azt láttuk, hogy olyan 2-3 tizedes időveszteséget jelentett az intermediate-gumikkal futott etapban, illetve a közepes gumis etap korai szakaszában.”

Shovlin elárulta, szerencsére az autó padlólemeze nem szenvedett károkat, a sérült első szárnyat pedig le tudták cserélni, amikor Valtteri Bottas és George Russell balesete miatt félbeszakították a futamot.

„Nagy örömünkre ez volt az egyetlen elem, ami sérült, és amikor piros zászlóval leintették a futamot, lehetőségünk volt kijavítani ezt a hibát, szóval feltehettünk egy új első szárnyat, és minden visszatért a normál kerékvágásba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!