Friss hírek

Jöhet a medálrendszer a Forma-1-ben?

Bernie Ecclestone nem mondott le korábbi tervéről, és újabb lépéseket tett annak érdekében, hogy pontok helyett medálokat osszanak a versenyeken, mert úgy érzi, az új pontrendszer nem hozta meg a várt sikert.A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nem mondott le korábbi tervéről, és újabb lépéseket tett annak érdekében, hogy pontok helyett medálokat osszanak a versenyeken, mert úgy érzi, az új pontrendszer nem hozta meg a várt sikert.

Hirdetés
 

A tavalyi évben már felmerült a medálrendszer bevezetésének lehetősége, sőt egy darabig úgy is volt, hogy idén érmeket osztanak majd az első három helyezettnek, azonban a csapatok felléptek a változtatás ellen, így végül maradt a – megújult – pontrendszer.

Bár az utóbbi évek legszorosabb bajnoksága zajlik az idei évben, hiszen öt futammal az évad vége előtt még öt versenyző van harcban a bajnoki címért, Ecclestone úgy érzi, hogy az új pontrendszer nem hozta meg azt, amit vártak tőle, így éppen itt az ideje elgondolkodni a medálrendszeren.

Az új pontrendszertől – amely jobban jutalmazza a futamgyőzelmeket – mindenki azt várta, hogy a versenyzők majd keményebben hajtanak a győzelemre, így nagyobb kockázatot fognak vállalni, és több lesz az előzés, ám az eddig látottak alapján nem ez a helyzet.

„Ha vetünk egy pillantást a pontrendszerre, azt láthatjuk, hogy semmi változást nem eredményezett. Ha a régi rendszer lenne érvényben, pontosan ugyanúgy állnánk, ami elég furcsa” – mondta a brit üzletember az Allianz rendezvényén, ahol a német biztosítótársaság bejelentette, hogy meghosszabbítja szerződését a Forma-1-ben.

„Talán fel kellene ébredniük, és át kellene gondolniuk az általam már korábban felvázolt medálrendszert. Amellyel Mark (Webber) a négy aranyérmével vezetné a bajnokságot, a két, három arannyal rendelkező srác előtt, szóval a bajnokság még kiélezettebb lenne, egészen az utolsó versenyig.”

A medálrendszer nagyon egyszerű lenne. Az nyerné meg a világbajnoki címet, aki a legtöbb aranyéremmel, azaz győzelemmel rendelkezik, így még nagyobb súlya lenne a győzelemnek.

Ha két versenyző azonos számú arannyal rendelkezne, az ezüstérmek, majd a bronzérmek számra döntené el a végső sorrendet.

Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt a medálrendszer bevezetésére, Ecclestone így felelt: „Igen, abszolút. Majd meglátjuk, hogy mi fog történni.”

A medálrendszerben így nézne ki a tabella:

Mark Webber – 4 arany
Fernando Alonso – 3 arany
Lewis Hamilton – 3 arany
Jenson Button – 2 arany
Sebastian Vettel – 2 arany

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!