Jöhet a csapatsorrend a Mercedesnél? - F1VILÁG.HU

Jöhet a csapatsorrend a Mercedesnél?

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, elképzelhető, hogy újragondolják a csapatutasításokhoz való hozzáállásukat azok után, hogy a Ferrari ilyen jó formában kezdte a 2017-es idényt.

Sebastian Vettel idei második győzelmét aratta a Bahreini Nagydíjon, miután éles küzdelemben legyőzte a Mercedes versenyzőpárosát.

 

A Mercedes úgy vágott neki az idei szezonnak, hogy továbbra is azonos feltételeket biztosít versenyzőinek, a Ferrari fenyegetése miatt azonban Bahreinben megkérték Valtteri Bottast arra, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Hamiltont.

„Egyáltalán nem szeretjük az ilyet. Az elmúlt években sem csináltuk, de most más a helyzet, szóval ki kell elemeznünk, hogy ez mit is jelent, és hol is tartunk” – mondta Toto Wolff.

„A versenyek elején szeretnénk egyenlő feltételeket biztosítani, szerintem tartozunk versenyzőinknek ennyivel. És aztán láthatják, hogy döntöttünk a futam során: meghoztunk egy ilyen döntést kétszer, mert úgy éreztük, ez az egyetlen lehetőségünk a győzelemre.”

Wolff mindazonáltal világossá tette, nem valószínű, hogy kineveznek egy elsőszámú versenyzőt csapaton belül, de utalt arra, a szezon előrehaladtával előfordulhat, hogy elkezdik favorizálni egyik pilótájukat, ha a Ferrari továbbra is fenyegetést jelent.

Arra a kérdésre, hogy ez úgy értendő-e, hogy azt a versenyzőt próbálják-e hozzásegíteni a győzelemhez, aki megszerzi a pole-t, Wolff így felelt: „Nem, az túl szigorú lenne.”

„Pont az ellenkezője lenne annak, amit az elmúlt években csináltunk. Fontos, hogy a versenyek elején azonos feltételeket biztosítsunk nekik.”

„Talán másképp döntöttünk volna, ha Valtteri a mezőny elején úgy küszködik a gumikkal, hogy közben Lewis a második helyen van. De mivel Vettel köztük volt, nem tehettünk mást.”

„Egészen mostanáig az volt a filozófiánk, hogy egyenlő feltételeket biztosítottunk nekik. Bahreinben is övék volt az első rajtsor. Ha az első és második helyen haladtak volna, hagytuk volna versenyezni őket.”

„De ha valami probléma van az autóval – mint vasárnap –, akkor megfontolhatjuk a cserét. Ám mivel a Ferrari köztük volt, erre nem volt lehetőség. És mivel 3 versenyen vagyunk csak túl, ilyet nyilván nem akarunk alkalmazni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Jöhet a csapatsorrend a Mercedesnél?
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!