Jók az esélyek a teltházas Belga Nagydíjra - F1VILÁG.HU

Jók az esélyek a teltházas Belga Nagydíjra

HIRDETÉS
A Forma-1-es Belga Nagydíj szervezői abban bíznak, augusztus végén teltház előtt rendezhetik meg versenyüket.
2020 Belgian Grand Prix, Sunday - LAT Images start

A száguldó cirkusz mezőnye augusztus 27-29. között vendégeskedik majd Spa-Francorchamps-ban, a versenypálya elnöke, Pierre Wathelet pedig a minap egy interjúban azt mondja, egyre több esély mutatkozik arra, hogy nyár végére már a korábban megszokott körülmények között tarthatják versenyüket.

„Az oltottsági számok szépen növekednek. Még csak májusban van, és mi az augusztus végi versenyről beszélünk” – mondta a szakember az Algemeen Dagblad című lapnak.

„Számos egyeztetésünk volt már a kormánnyal, és megértették, hogy képesek vagyunk mindenféle kockázat nélkül nagydíjat rendezni. Mindent nyílt téren tudunk megtartani, egy majdnem 7 km hosszú pályán. Persze továbbra is óvatosak vagyunk, mert a dolgok gyorsan változhatnak. Viszont van remény, és ez nagyon jó.”

A belga szervezők abban is bíznak, az egy héttel később esedékes Holland Nagydíjat is meg tudják majd tartani közönség előtt.

„Zandvoort előnye az, hogy minden jegyet jó előre eladtak már. Ha a bejelentésük egy kicsit később érkezik, az nem probléma” – mondta Wathelet, majd hozzátette, miközben a spái versenypálya legfőbb részvényese Walloon tartomány, addig Zandvoort privát kézben van, ez pedig nehézséget jelenthet a holland szervezőnek.

„Egy kicsit nehezebb elnyerniük a kormány bizalmát. De ismerem a zandvoortiakat. Más tanácsot nem tudok adni nekik, minthogy maradjanak konstruktívak. Úgy hisszük, hogy az eseményeink nagyon fontosak a rajongóknak, a Forma-1-ben. De a legfontosabb az emberek biztonsága.”

„A pálya hitelessége miatt nem engedhetjük meg magunknak, hogy hülyék legyünk, és kockáztassunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!