Friss hírek

Jól halad Zanardi rehabilitációja, de beszélni még nem tud

Hosszú idő után újabb információk kerültek a nyilvánosság elé a korábbi Forma-1-es versenyző, Alex Zanardi állapotával kapcsolatban.

A kétszeres CART-bajnok, illetve paralimpiai bajnok még tavaly júniusban szenvedett súlyos balesetet Olaszországban, amikor kézzel hajtható kerékpárjával összeütközött egy teherautóval.

Zanardit súlyos fej- és arcsérülésekkel szállították kórházba, háromszor is meg kellett operálni.

A baleset óta több mint egy év telt el, Zanardit pedig jelenleg egy speciális klinikán ápolják, ahol rehabilitációs programon vesz részt.

Most felesége, Daniela adott interjút, aki számos részletet elárult a volt F1-es versenyző állapotáról. Kiderült az is, kommunikálni ugyan tud, beszélni azonban még nem.

„Egy rendkívül komplex folyamat volt, ami számos neurológiai beavatkozást igényelt, és több visszaesés is jellemezte” – fogalmazott Zanardi felesége.

„Alex állapota stabil, ami azt jelenti, hogy részt tud venni agyi- és fizikai tréningeken. Tud velünk kommunikálni, de még nem tud beszélni, mert a hangszálainak vissza kell nyerniük a rugalmasságukat. Ez pedig csak gyakorlással és terápiával lehetséges. Nagyon erős a keze és a karja, és intenzíven tréningezik az eszközök segítségével.”

Daniela Zanardi köszönetet mondott mindenkinek, aki gondolt férjére az elmúlt időszakban. A sportoló jövőbeli kilátásaival kapcsolatban párja elmondta, „óriási kihívás” és „nagyon hosszú út” vár még rá, így nem szeretne jósolgatni azzal kapcsolatban, hogy mikor térhet haza otthonába.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!