Jól kezdett a Ferrari Olaszországban, de Verstappent ez nem izgatja - F1VILÁG.HU

Jól kezdett a Ferrari Olaszországban, de Verstappent ez nem izgatja

A Forma-1-es Olasz Nagydíj mindkét pénteki szabadedzésén a Ferrari bizonyult a leggyorsabb autónak, ám Max Verstappen szerint a Red Bullnak nincs mitől tartania.

Helyzeti előnyből érkezett a hétvégi Olasz Nagydíj helyszínére a Red Bull istállója, ami Max Verstappen elsöprő formájának köszönhetően a júliusi Osztrák Nagydíj óta nem talált legyőzőre. A csapat idei autójának kifejezetten kedveznek a nagy végsebességet igénylő pályák, ennek ellenére Monzában a két pénteki szabadedzés közül egyiken sem Red Bull végzett az élen. Első nekifutásra Charles Leclerc, másodikra pedig Carlos Sainz vörös autója zárt az élen, míg utóbbi alkalommal Verstappen 0,4 másodperces hátránnyal csak az ötödik lett. A címvédő ennek ellenére elégedetten nyilatkozott a felkészüléséről.

„Az autó egészen jól működött” – fogalmazott a második szabadedzést követően. „Az FP1 és az FP2 között változtattunk néhány dolgon, hogy kipróbáljam, hogyan javulhatnánk. Ezek közül volt, ami működött és volt, ami nem. Ez egy szokásos szabadedzés volt, de persze ott van a kisebb büntetésem is. Úgy tűnik, minden egészen jól működik.”

A Ferrari lépéselőnyére reagálva Verstappen úgy reagált, „nem aggódik” a vörös autók miatt.

„Jónak tűnnek. Nem aggódom miattuk, de még van dolgunk. A hosszú etapokat elnézve jók vagyunk, a versenyt tekintve természetesen ez a legfontosabb.”

A Red Bull lehengerlő aktuális teljesítményét, különösen Spát figyelembe véve Verstappen a rajtbüntetése ellenére is a futamgyőzelem egyik legnagyobb esélyesének számít, ő maga azonban óvatos elvárásokat fogalmazott meg vasárnapra.

„Bizonyos dolgokat csinálhatnánk jobban, Monza pedig nem Spa. Itt alacsony leszorítóerővel megyünk, a spái teljesítményre pedig egyáltalán nem számítottunk. Ám ha csak fele annyira leszünk jók, mint ott, akkor jó esélyekkel indulunk” – tekintett előre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!