Jól kezdődik: Alonso rajtbüntetést kap Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Jól kezdődik: Alonso rajtbüntetést kap Silverstone-ban

HIRDETÉS
LQ9Y4Dn6KTIl97GWsNnoB9vEfxFUz-Mj__R3I3731

A hétvégi Brit Nagydíjon ismét használhatja majd a Honda harmadik specifikációjú motorját Fernando Alonso – a rossz hír viszont az, hogy az újabb csere miatt ismét rajtbüntetést kap majd.

Alonso esetében a hőenergia-visszanyerő rendszerrel akadtak gondok Ausztriában, ezért a szombati időmérőre, illetve a vasárnapi versenyre a Honda korábbi specifikációjú motorját építették autójába.

Silverstone-ban a spanyol már újra a 3-as specifikációjú erőforrást használja, melybe a Red Bull Ringen használt MGU-H-t szerelik be.

Mivel Alonso kap egy új energiatárolót is – ami már az 5. ilyen egysége lesz idén –, 5 rajthelyes büntetést kap Silverstone-ban.

A második szabadedzés után a Honda és a McLaren közösen kiértékelik majd azt, hogy szükség van-e további változtatásokra – ha így lesz, az további büntetéseket von maga után.

Mivel a McLaren-Honda várhatóan küszködni fog majd a tempós silverstone-i pályán, taktikailag akár még értelme is volna annak, hogy további összetevőket kicseréljenek a motorban a büntetések tudatában, hiszen a következő versenyhelyszín a Hungaroring lesz majd, ahol a csapatnak jobb esélyei lehetnek, ezáltal a rajtbüntetés több problémát okozna.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!