Jól ment a nyitónap, de óvatosságra intenek a Ferrari versenyzői - F1VILÁG.HU

Jól ment a nyitónap, de óvatosságra intenek a Ferrari versenyzői

HIRDETÉS
Jól kezdődött az előszezoni tesztelés Bahreinben a Ferrari Forma-1-es csapata számára, Charles Leclerc és Carlos Sainz azonban figyelmeztetnek: még túl korai következtetéseket levonni a teljesítmény terén.
Charles Leclerc, Ferrari

A Ferrari a többi csapattal együtt kezdte meg a felkészülést Bahreinben, ahol jövő héten az első versenyt is rendezik majd. A Scuderia versenyzői megosztották a feladatokat szerdán: délelőtt Charles Leclerc, délután pedig Carlos Sainz körözhetett. A pilóták eltérő üzemanyag-mennyiségekkel köröztek, a Pirelli C2-es és C3-as gumikeverékeit használva.

A Ferrari a szokásos első napos munkákat végezte: adatokat gyűjtött, méréseket végzett a versenyautóra szerelt szenzorokkal, illetve az autó aerodinamikai feltérképezésén dolgozott, hogy kiderüljön, a gyűjtött adatok összhangban vannak-e azokkal, amiket a szimulátorban, illetve a szélcsatornás tesztelés során láttak.

Leclerc a délelőtt folyamán 64 kört, azaz mintegy 346 km-t tett meg meg Bahreinben, és végül 1 perc 33,247 másodperces legjobb köridőt futott.

„Igazán produktív volt a tesztelés első délelőttje, különösen a megtett kilométerek terén” — mondta a monacói versenyző. „Ami a teljesítményt illeti, még egyszerűen túl korán van ahhoz, hogy véleményezzük, vagy konklúziókat vonjunk le.”

„Minden tervezett tesztet elvégeztünk, a dolgok pedig a várakozásoknak megfelelően mentek, ami pozitívum. Tovább folytatjuk a munkát, és reméljük, hogy két újabb hasznos napunk lesz még a nagydíj előtt.”

A Ferrari másik versenyzője, Carlos Sainz 69 körig jutott délután, legjobb körideje 1 perc 32,584 másodperc lett a nap végére.

„Pozitív első napunk volt itt, Bahreinben a 373 megtett kilométerrel. Sikerült elvégeztünk a teljes programot mindenféle probléma nélkül, hasznos adatokat gyűjtöttünk, hogy jobban megértsük az SF-24-est a mérnökökkel közösen” — magyarázta a rutinos spanyol pilóta. „Mint az előszezoni teszteken mindig, még túl korai következtetéseket levonni, szóval igyekszünk maximalizálni a következő két napot, hogy felkészüljünk a jövő heti szezonkezdetre.”

A Ferrarinál csütörtökön újra Leclerc kezdi majd a munkát, míg délután Sainz vezetheti az SF-24-est.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Jól ment a nyitónap, de óvatosságra intenek a Ferrari versenyzői
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását
A rajtkiugrásokról egyeztetnek az F1-es csapatok
Összetűzés, majd ellentmondás a Ferrari két pilótája között
Sainz balesete miatt került nehéz helyzetbe Russell az időmérőn

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!