Jól mentek a McLarenek, Sainz és Norris is elégedett - F1VILÁG.HU

Jól mentek a McLarenek, Sainz és Norris is elégedett

HIRDETÉS
A 6. és a 8. helyeket szerezték meg a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén a McLaren versenyzői, és mindketten elégedetten nyilatkoztak az eredmények kapcsán.
Carlos Sainz, McLaren MCL35, leads Esteban Ocon, Renault R.S.20

Sainz a kvalifikációt követően azt mondta, bár a körülmények megnehezítették a dolgukat, simán ment az időmérő, és folyamatosan jó köröket tudott futni – aminek eredménye a 6. rajtkocka lett Szocsiban.

„Nagyon elégedett vagyok a 6. hellyel, mivel kihívást jelentő időmérőn vagyunk túl” – mondta a spanyol a kvalifikációt követően.

„A harmadik edzésen látott tempó alapján bizakodóak voltunk, de amint elkezdődött az időmérő, láttuk, hogy a szél, illetve a pályahőmérséklet változott, ami rontotta az autónk egyensúlyát.”

„Ettől függetlenül már az első Q1-es etaptól kezdve sikerült jó köröket összerakni, megspóroltam egy szett új gumit a Q3-ra, és az utolsó nekifutásra is minden szektort jól összeraktam, így meglett a 6. hely.”

A McLaren másik versenyzője, Lando Norris a forgalomra panaszkodott, viszont egyáltalán nem csalódott a 8. hely miatt.

„Jó rajtpozíció ez a versenyre, úgyhogy meg kell bizonyosodnunk arról, hogy holnap befejezzük a munkát.”

„Elég kusza időmérő volt a piros zászló és a forgalom miatt, de az autó tempója jó volt, és elég magabiztosnak éreztem magam benne” – fogalmazott a brit tehetség.

„Egyszerűen csak nem volt két garnitúra új gumik az időmérő utolsó szakaszára, ez pedig megnehezítette a dolgomat. Viszont elégedett vagyok, nem gondolom, hogy olyan borzasztó ez a 8. hely.”

„Szoros volt, úgyhogy nem hiszem, hogy mérföldekkel jobbak lehettünk volna…”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!