Eifel Nagydíj
Hungaroring, Hungarian GP 2019, start
Fotó: Hungaroring
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

„Jól sáfárkodtunk”: 2027-ig biztosan lesz F1-es Magyar Nagydíj

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt komoly sportdiplomáciai sikerként említi, hogy a koronavírus-járvány miatti zárt kapus Magyar Nagydíjról szóló egyeztetések során döntés született arról, hogy hazánk F1-es szerződését egy évvel, 2027-re tolják ki.

Magyarország versenyrendezési joga 2026-ban járt volna le az eredeti megállapodás szerint, a Hungaroring Sport Zrt. pedig hónapokkal ezelőtt egyeztetéseket kezdett a Liberty Mediával arról, hogy milyen formában tartsák meg a 2020-as Magyar Nagydíjat.

Végül az a döntés született, hogy a futamot nézők nélkül, zárt kapuk mögött tartják július 17-19. között.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön egy sajtótájékoztatón elárulta, nagyon kedvező feltételeket sikerült kialkudniuk a Forma-1 jogtulajdonosával, melynek keretében arról is megállapodtak, hogy az eredetileg 2026-is szóló szerződést 2027-re tolják ki.

„Azért fizet egy ország, egy tartomány, vagy egy promóter jogdíjat, hogy jöjjenek a turisták, hogy itt költsenek pénzt. Az év eleje óta a Hungaroring Sport Zrt. gyakorlatilag elveszítette az összes bevételi lehetőségét, hiszen két részből állnak a bevételeink: egyrészt a pályahasznosításból, ahová nagyrészt külföldiek jönnek, másrészt a Forma-1-es jegybevételekből, ami a bevételeink 80 százalékát adja” – fogalmazott Gyulay Zsolt

„Természetesen a tárgyalások során is nyilvánvaló volt, hogy ettől elesik Magyarország, illetve a Hungaroring Sport Zrt., szóval rögtön elkezdtünk alkudni, hogy a leendő jogdíjból mennyit fizetünk ki. Azt tudom mondani, hogy nagyon jól sáfárkodtunk, hiszen sokat spóroltunk úgy az államnak, mint önmagunknak.”

„És hozzá kell tennem, komoly sportdiplomáciai sikernek tartom, hogy ennek kapcsán elkezdtünk alkudni annak érdekében, hogy az indexálás a következő években kevesebb legyen, és a 2026-ban lejáró szerződést 2027-ig toljuk ki. Tehát 2027-ig tart a szerződés, és az új megállapodással az elkövetkezendő 7 évben közel 6 milliárd forintot tudtunk spórolni az államkasszának.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

„Jól sáfárkodtunk”: 2027-ig biztosan lesz F1-es Magyar Nagydíj
A Haas szívesen leszerződtetné Schumachert 2021-re
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit