Jönnek az új változtatások: ezek a Liberty céljai - F1VILÁG.HU

Jönnek az új változtatások: ezek a Liberty céljai

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

Ross Brawn elárulta, mi a Liberty Media célja azokkal az F1-es újítási tervekkel, amelyeket az idei év első felében hoznak majd nyilvánosságra.

Brawn elmondta, a tervezett költségkeret bevezetése lehet, hogy az élcsapatoknak nem tetszene, azonban a közönség számára csak előnyöket hozhat, hiszen el közvetve oda vezetne, hogy izgalmasabb versenyeket láthatnának a rajongók.

„Lenyűgöző sportunk lehet úgy is, hogy az autók nagyon komplexek, de fele annyit költenének az élen állók, mint most. És ezt senki nem venné észre” – nyilatkozta a tervekkel kapcsolatban Brawn.

A kételkedők szerint ez oda vezethet, hogy kevésbé lesznek professzionálisak a folyamatok, ez pedig a Forma-1-ben elengedhetetlen. A szakember szerint azonban éppen ellenkező hatása lenne a költségcsökkentésnek:

A tökéletesség és megjósolhatóság megöli a szórakozást és szenvedni fog a sport. Az a tény, hogy alig van olyan autó, amely megáll verseny közben, egy óriási technikai eredmény. De sajnos ezekből nem lesznek sztorik. Mennyire szívszorító volt az, amikor az utolsó körökben állt meg egy autó!” – mondta Brawn.

„Van egy szám a fejünkben a költségkorlátozással kapcsolatban, de ezt nem mondhatom el. Nem lenne fair, mert még mindig egyeztetünk a csapatokkal.”

Mindemellett Brawn elárulta, a Liberty Media a szezon első felében felfedi majd a 2020 utáni terveiket, amelyekkel izgalmasabb, de „olcsóbb” futamokat szeretnének, és olyan versenygépeket, amelyeknek vezetése nagyobb kihívást jelent a pilóták számára.

„Sokkal szórakoztatóbb versenyeket szeretnénk, és a Forma-1-nek gazdaságilag is „élhetőnek” kell lennie 10-12 csapat számára. Olyan autókra van szükségünk, amelyekben a pilóták meg tudják mutatni a tehetségüket. A rajongók többségét mindenekelőtt a versenyzők nyűgözik le.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!