Jordan bolondnak tartja Ecclestone-t

Az egykori csapatvezető, Eddie Jordan abszurdnak tartja Bernie Ecclestone azon ötletét, miszerint érmeket kellene osztani a pontok helyett a Forma-1-ben, ugyanis véleménye szerint ezzel teljesen ellehetetlenedne a kiscsapatok helyzete.

Az egykori csapatvezető, Eddie Jordan abszurdnak tartja Bernie Ecclestone azon ötletét, miszerint érmeket kellene osztani a pontok helyett a Forma-1-ben, ugyanis véleménye szerint ezzel teljesen ellehetetlenedne a kiscsapatok helyzete.

“Úgy gondolom, hogy ez nonszensz” – mondta az ír szakember a BBC Radio Five Live-nak adott interjújában. “A Forma-1-ben mindenkinek a jelenlegi helyzetre, a költségekre, és azok csökkentésére kellene koncentrálnia, semmi másra nem.”

Ecclestone azt szeretné, ha a pontok helyett az első három helyezett arany-, ezüst, és bronzérmet kapna, és az érmek száma, illetve színe alapján alakulna ki a végső sorrend.

Azonban Jordan szerint ez pontosan azt eredményezné, hogy a mezőny hátsó fele számára értelmetlenné válna a küzdelem.

“Szükség van a pontokra” – folytatta az egykori csapattulajdonos. “Én is egyike voltam azoknak a csapatvezetőknek, akik megszavazták, hogy az első nyolc helyezett kapjon pontokat, mert egy kisebb csapatnak egy pont éppen olyan nagy szó, mint egy Ferrari vagy McLaren szintű nagyobb csapatnak egy futamgyőzelem, amit soha nem fejelt el.”

“Mivel voltam ilyen helyzetben, bizton állíthatom, hogy a két pont és a nulla pont között hatalmas a különbség. Az olyan versenyzők, mint (Felipe) Massa, akik a mezőny végén kezdték és szépen megmászták a ranglétrát, igenis tudják, hogy mennyire fontosak azok a pontok ott hátul.”

Jordan úgy gondolja, hogy Ecclestone – aki nincs könnyű helyzetben nemrég bejelentett válása miatt – teljesen elveszítette realitásérzékét, és olyan dolgokkal próbálkozik, amik csak elterelik a figyelmet a sport sokkal komolyabb kérdéseiről.

“Olyasvalamivel babrál, amihez véleményem szerint már réges-régen nem ért” – mondta. “Azt gondolja, hogy az embereket csak a győzelem érdekli. Sajnálom, hogy mindez nincs kellőképpen végiggondolva. Az egy dolog, hogy megbeszélte Max Mosley-val, de azt, hogy a csapatok is egyetértenek vele, egyszerűen nem hiszem el.”

Az új pont-, illetve medálrendszerről az FIA Motorsport Világtanács december 12-i ülésén döntenek majd a csapatok képviselői, és ha egyöntetűen támogatják a javaslatot, akár már 2009-ben bevezetésre kerülhet az éremosztás a Forma-1-ben.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS