Friss hírek

Jordan: Ha kell, Hamiltonnak ki kell ütnie Massát

Az egykori csapatvezető, Eddie Jordan szerint Lewis Hamiltonnak fel kell készülnie arra, hogy kegyetlenül visszavágjon Felipe Massának, ha riválisa megpróbálja megismételni Japánban bemutatott manőverét Brazíliában.

Az egykori csapatvezető, Eddie Jordan szerint Lewis Hamiltonnak fel kell készülnie arra, hogy kegyetlenül visszavágjon Felipe Massának, ha riválisa megpróbálja megismételni Japánban bemutatott manőverét Brazíliában.

Hamiltonnak elég csak az ötödik helyen befutnia ahhoz, hogy megszerezze első bajnoki címét a Forma-1-ben, így nem szükséges felesleges kockázatot vállalnia a jövő hétvégén megrendezésre kerülő szezonzárón Interlagosban.

Jordan azonban úgy gondolja, hogy a McLaren brit versenyzőjének készen kell állnia arra, hogy könyörtelenül lecsapjon Massára, ha arra szükség van.

“Az emberek talán nem fognak szeretni azért, amit most mondani fogok, azonban ha Massa megpróbálja kiütni őt, ahogy azt Japánban is tette, hogy megszerezze a bajnoki címet, akkor Lewisnak is készen kell állnia erre” – mondta Jordan a Daily Express c. napilapnak adott nyilatkozatában.

“Ha megpróbálja, akkor Lewisnak is rá kell húznia, hogy biztos legyen abban, hogy ő sem fejezi be a versenyt” – folytatta az ír szakember.

Jordan azt is elmondta, hogy véleménye szerint Hamilton gond nélkül megszerezheti az idei bajnoki címet, ha meg tudja tartani azt a higgadtságát, amit a múlt heti sanghaji futamon is mutatott.

“Minden attól függ, hogy Lewis tanult-e az elmúlt két versenyből” – mondta. “Briliáns volt Kínában, ahol senkitől sem zavartatva, a saját tempóját autózva, fölényes győzelmet aratott, azonban borzalmasan teljesített Japánban. Ha egy olyan Hamilton érkezik majd Brazíliába, mint Kínába, akkor biztosan ő lesz a bajnok.”

“Óvatosnak kell lennie. Tisztában van azzal, hogy az egész világ ellene van, a többi versenyző sem kedveli, és a stewardok sem az ő pártján állnak. Ami spái futamgyőzelme után történt, az szörnyűséges, és a Japán Nagydíjon kiszabott büntetése is túlságosan kemény volt.”

Jordan úgy gondolja, hogy csapattársára, Heikki Kovalainenre is komoly feladat hárul a szezonzárón, akinek még jobban kell majd segítenie Hamiltont.

“Azt gondolom, hogy Ron Dennisnek, és a McLaren vezetésének többet kell kipréselnie Heikki Kovalainenből, mert eddig nem sok mindent tett hozzá a sikerekhez” – mondta a szakember.

“Mindent meg kell tenniük azért, hogy Kovalainen az első két sor valamelyikéből indulhasson Brazíliában. Ez komolyan növelné a McLaren esélyeit a szezonzárón.”

“Kovalainen autója általában nagyon meg van tankolva, ami miatt lassú a rajtoknál, és nehezen irányítható, illetve túlságosan koptatja a gumikat az első etapban. Véleményem szerint könnyebb autóval kell a rajtrácsra küldeni, hogy gyorsabb legyen a rajtnál. Ha pedig sikerül a Ferrarik közé kerülnie, az sokat segíthet Lewisnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!