Jordan Schumacher első F1-es tesztjéről: Azt hittük, elromlott a stopper! - F1VILÁG.HU

Jordan Schumacher első F1-es tesztjéről: Azt hittük, elromlott a stopper!

Michael Schumacher első Forma-1-es főnöke, Eddie Jordan elárulta, már a német legenda első tesztjén látták, ő lehet Ayrton Senna legfőbb kihívója a száguldó cirkuszban.

A német versenyző 1991-ben, Belgiumban mutatkozott be az F1-ben, miután Eddie Jordan lehetőséget biztosított számára Bertrand Gachot helyetteseként. Schumacher Silverstoen-ban tesztelhette először a Jordan autóját, ahol le is nyűgözte az istálló vezetőit. Most a csapat névadó tulajdonosa, Eddie Jordan beszélt arról egy interjúban, Schumacher annyira gyors volt, hogy azt hitték, elromlott a stopperórájuk!

“Sok versenyzővel volt dolgom az évek során” – mondta Jordan az F1-Insider című lapnak. “Michael Schumacher első tesztjén már nyilvánvaló volt, hogy ő lesz Ayrton Senna kihívója. Rögtön annyira gyors volt, hogy azt hittük, elromlott a stopper!”

Az ír szakember később Schumacher honfitársával, Heinz-Harald Frenzennel is éveken át együtt dolgozott, akivel 1999-ben bajnoki bronzéremig jutottak.

“Dolgoztam együtt Heinz-Harald Frentzennel is, aki számomra még mindig a valaha volt legalulértékeltebb F1-es versenyző. Istenadta tehetség volt.”

A jelenlegi mezőny kapcsán Jordan kifejtette, az F1-ben jelenleg domináló Max Verstappent szerinte csak Charles Leclerc, és esetleg Lando Norris tudná megszorongatni egy ütőképes autóval.

Verstappen szerintem Senna és Schumacher keveréke. Én csak egyetlen kihívót látok: Charles Leclerc-t. A Ferrarinak muszáj lesz egy olyan autót építenie, ami a Ferrari szintjén van. Máskülönben nem várok sok izgalmat. Ha nekem kellene felépítenem egy topcsapatot, és Max nem lenne elérhető, akkor csak egy duó lenne, mely tartani tudná vele a lépést: Leclerc, csapattársként pedig Lando Norris.”

“Többé már nem hiszek Hamiltonban és Alonsóban. Mindketten megérdemelten lettek bajnokok, de nem tudják tartani a lépést Verstappennel a koruk miatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!