Friss hírek

Jos Verstappen a Ferrariról: Az nem elszámolás volt!

YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 04: Charles Leclerc, Ferrari SF90 during the Abu Dhabi December Testing at Yas Marina Circuit on December 04, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén egy interjúban arról beszélt, véleménye szerint a Ferrari Forma-1-es csapata nem egyszerűen elkalkulálta magát az üzemanyagmennyiséggel kapcsolatban – a holland szerint ismét trükközni próbáltak az olaszok.

A Ferrari csapata ellen még a szezonzáró verseny előtt indult vizsgálat, miután kiderült, hogy nem annyi üzemanyag volt Charles Leclerc versenyautójában, mint amennyit az olasz istálló előzetesen lejelentett a szövetségnek.

A monacói versenyző végül megtarthatta dobogós eredményét, a Ferrari viszont 50 ezer eurós pénzbírságot kapott. A maranellóiak viszont állítják, ők nem hibáztak, szerintük az FIA mért rosszul a verseny előtt.

Olav Mol, a Ziggo Sport riportere még Abu Dhabiban kérdezte meg Max Verstappen édesapját, Jost, hogy mit gondol a Ferrari ügyéről, a hollandnak pedig elég határozott véleménye van.

„Olav, te is tudod, hogy ez nem elszámolás volt. De nem fogok sokat beszélni erről, mert ez egy nagyon veszélyes téma a Forma-1-ben. Nem akarom megégetni magam. Jövőre viszont szigorítani kell a szabályokon” – mondta a volt F1-es pilóta.

Nemrég egyébként Max Verstappen is igencsak sarkos véleményt fogalmazott meg a Ferrarival kapcsolatban: a holland pilóta kvázi csalással vádolta meg a Scuderiát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek