Jos Verstappen: Az utolsó kanyar volt a kulcs

A maga 18 évével a Forma-1 történetének legfiatalabb futamgyőztesévé avanzsált ma, Barcelonában a Red Bull ifjú felfedezettje, Max Verstappen.


A maga 18 évével a Forma-1 történetének legfiatalabb futamgyőztesévé avanzsált ma, Barcelonában a Red Bull ifjú felfedezettje, Max Verstappen.

A holland tehetség ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel, a világbajnok Kimi Räikkönent hatalmas csatában maga mögött tartva nyerte meg a 2016-os bajnokság ötödik versenyét, a Spanyol Nagydíjat.

Verstappen édesapja, a Forma-1-ben korábban szintén megfordult Jos Verstappen természetesen nagyon büszkén nyilatkozott fia mai teljesítményéről.

„Mindent jól csinált ma. A stratégia kiválóan működött, és persze egy kis szerencsére is szükség volt. Ahhoz, hogy a gumik túléljék 31-32 körig, pontosan tudta, hogyan kell vigyázni rájuk” – mondta a büszke apuka, majd hozzátette, a Räikkönennel megvívott győzelem kulcsa a barcelonai pálya utolsó kanyarja volt.

„Az utolsó kanyarból remekül gyorsított ki mindig, 6-7 tizedmásodperces előnye volt. Pontosan tudja, hogyan kell versenyezni. Próbáltam sokat segíteni őt a tapasztalatommal, de végül megcsinálta. Megvan a képessége ahhoz, hogy jól csinálja ezt a versenyeken.”

„Max jó úton jár. Hihetetlen munkát végez. Nagyon boldog vagyok, hogy ott van a Red Bullnál, és ők még jobb versenyzővé fejleszthetik majd. Rengeteg benne a potenciál.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS