Jos Verstappen: Ez nem volt okos nyilatkozat a fiamtól

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and father Jos Verstappen walk in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 01, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-214H98EX11W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
Jos Verstappen, Max Verstappen édesapja egyáltalán nem örült, amikor meglátta fia nyilatkozatát a Ferrariról, amelyben a holland azt mondta, az olaszok az elmúlt versenyeken csaltak.

Az Amerikai Nagydíjon a Ferrari nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel és a Red Bull-lal: az FIA az austini versenyt megelőzően kiadott egy új technikai direktívát az üzemanyag-átfolyásra vonatkozóan, sokak szerint ugyanis ez volt az oka a Ferrari kimagasló teljesítményének az egyenesekben. 

Verstappen a futam után úgy nyilatkozott az olaszok teljesítményével kapcsolatban, hogy „ez történik, ha valaki abbahagyja a csalást.”

A holland versenyző édesapja elmondta, egyáltalán nem örült, amikor meglátta, mit mondott fia a Ferrariról. 

„Megláttam, és azt gondoltam: Ó, ne!” – mondta Jos. 

„Talán nem volt a legokosabb nyilatkozat, de megértem Maxot, mert annyira motivált, és nyerni akar” – folytatta. 

„A nyári szünet után nulla esélye volt a Ferrarival szemben, és ezen a hétvégén nem volt különbség. Úgy gondolom, mindenki tudja, hogy a Ferrari talált egy rést a pajzson. Ez megmagyarázza, hogy miért voltak olykor az egyenesekben hihetetlenül gyorsak.”

„Lehet, hogy nem csalás történt, de erkölcsileg nem volt helyes” – mondta. „Örülök, hogy világossá tették a dolgokat, mert mindenki azt kérdezte, hogy mit csinált a Ferrari.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS