Jóváhagyva: Lesz F1-es Belga Nagydíj! - F1VILÁG.HU

Jóváhagyva: Lesz F1-es Belga Nagydíj!

HIRDETÉS
A belga kormány jóváhagyta a Forma-1 terveit az augusztus végi spái verseny megrendezésével kapcsolatban, így zárt kapuk mögött meg tudják majd tartani a Belga Nagydíjat.
SPA, BELGIUM - AUGUST 31: Daniil Kvyat driving the (26) Scuderia Toro Rosso STR14 Honda on track during final practice for the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 31, 2019 in Spa, Belgium. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21E75C6P12111 // Usage for editorial use only //

Belgium augusztus utolsó hétvégéjén látná vendégül a Forma-1 mezőnyét, ám áprilisban a belga kormány minden tömegrendezvényt betiltott egészen augusztus 31-ig.

Mindez azt jelentette, a versenyt vagy elhalasztják, vagy legfeljebb zárt kapuk mögött tudják megtartani.

Pénteken aztán bejelentették, a kormány hivatalosan is elfogadta a Belga Nagydíj megrendezésével kapcsolatos terveket, így zárt kapuk mögött megtarthatják a futamot az eredeti, augusztus 30-i időpontban.

„Végre megkaptuk a zöld jelzést a kormánytól a verseny megrendezéséhez” – mondta a verseny kereskedelmi igazgatója, Stijn De Boever a Motorsport.com című lapnak.

„Már volt egy alapmegállapodásunk az F1-gyel,, de szükség volt a kormány jóváhagyására is.”

A szervezők azt remélik, a következő napokban véglegesíthetik a Liberty Mediával kötendő egyezséget.

„Az elképzelés az, hogy lesz egy partnerség, melynek keretében együtt dolgozunk majd az F1-gyel, de a régiónak nem kell nevezési díjat fizetnie. 50 évnyi F1-es történelme van Spa-Francorchamps-nak, szóval a verseny megrendezése fontos Belgium és a régió számára.”

„Szorosan együttműködtünk a belga autóklubbal és az FIA-val, hogy kiderítsük, mi az a minimum létszám, amivel megoldható a verseny – körülbelül 1000 emberről beszélünk. Minden csapat olyan lesz, mint egy család, nem vegyülhetnek egymással.”

„Minden procedúrát papírra vetettünk, hogy lássuk, miképp tudnánk mindent megszervezni, kezdve a cateringtől egészen a maszkok biztosításáig.”

Hirdetés

A Forma-1-es bajnokság a tervek szerint július elején startol Ausztriában, az idénynyitó pedig fontos teszt lesz a többi versenyrendező számára is.

„Nagyon szorosan együttműködünk más promóterekkel” – magyarázta De Boever.

„Ausztria lesz az első, szóval le fogjuk másolni azt, ami ott működött. Minden verseny után kapunk majd egy jelentést, hogy lássuk, mi vált be, és mi nem, és milyennek kell lennie a mi szervezésünknek.”

„Mindent megteszünk, hogy tiszteletben tartsuk a távolságtartást, és olyan tiszták legyünk, amennyire csak lehet. Ez nagyon fontos számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!